joi

28 martie, 2024

18 noiembrie, 2014

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, că Partidul Naţional Liberal vrea să preia puterea, iar acest lucru se va întâmpla în 2015 sau cel mai târziu în 2016, când vor fi alegeri parlamentare.

După o şedinţă cu grupurile parlamentare ale PNL, co-preşedinţii Klaus Iohannis şi Vasile Blaga au transmis opiniei publice: “Nu dorim o cosmetizare a unui guvern PSD, nu ne interesează cosmetizări de ochii lumii”.

“Există voci care ne întreabă: de ce nu suntem mai vocali, de ce nu cerem schimbarea de urgenţă a Guvernului? Ce dorim noi este o schimbare a puterii în România. Noi dorim să preluăm puterea, noi PNL. Nu mai există două partide, ci unul singur- PNL nou, care doreşte să preia puterea”, a afirmat Klaus Iohannis.


Preşedintele ales a precizat că acest lucru se va întâmpla în 2015, sau cel mai târziu în 2016, când vor fi alegeri parlamentare.

Întrebat cum s-ar putea atinge acest deziderat în anul 2015, Klaus Iohannis a răspuns: “Ce urmărim noi este preluarea puterii prin schimbarea arhitecturii în Parlament. Noi dorim să schimbăm configuraţia Puterii în Parlament. Apoi totul decurge simplu: Guvernul se schimbă prin moţiune de cenzură”.

Vasile Blaga a dat suplimentar asigurări că PNL nu va primi “traseişti” pentru a-şi consolida grupurile de la Senat sau Cameră, dar a amintit că “în unele partide din actuala coaliţie de guvernare există curente de opinie favorabile ruperii de PSD”.

Următoarea confruntare- Bugetul

Următoarea confruntare a celor două blocuri politice se va purta pe marginea proiectului Legii bugetului de stat. În declaraţiile de marţi, Klaus Iohannis a insistat: “Aşteptăm bugetul. Este nevoie de bugetul pe 2015. Să ne arate Guvernul de unde plăteşte pomenile electorale, ce taxe şi impozite va creşte şi cum vede anul 2015. Românii trebuie să ştie urgent ce se întâmplă.”


Despre buget a vorbit marţi şi premierul Victor Ponta, care a cerut miniştrilor în şedinţa de guvern să pregătească bugetul pe anul viitor până la sosirea delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. Victor Ponta a precizat că discuţiile vor fi organizate la Ministerul de Finanţe. “După aceea, pentru măsuri speciale, luăm decizia politica în cadrul coaliţiei şi în cadrul Guvernului”, le-a transmis Victor Ponta miniştrilor, fără niciun indiciu asupra invocatelor “măsuri speciale”.

“Vreau să ne facem treaba în continuare. Cât timp avem sprijinul Parlamentului, se aşteaptă să ne îndeplinim ceea ce este în fişa postului”, a mai spus premierul Ponta.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: