luni

22 iulie, 2024

17 noiembrie, 2020

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că medicul militar Valeriu Gheorghiță, specialist în boli infecțioase de la Spitalul Militar Central, a fost desemnat coordonator al campaniei naționale de vaccinare anti-Covid-19.

Șeful statului a organizat marți, la Palatul Cotroceni, a treia reuniune de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea pandemiei de COVID-19, anunțând la finalul ședinței că autoritățile au finalizat strategia de vaccinare anti-Covid-19, care va fi publicată săptămâna viitoare.

Șeful statului a precizat: ”Vaccinarea va începe cu anumite grupe de populație: în primă fază personalul medical și lucrătorii din sectoarele esențiale- educație, siguranță națională, transporturi, producția și distribuția de energie, de apă potabilă… Am solicitat experților să comunice clar și transparent aceste măsuri personalului medical și populației”.


Klaus Iohannis a cerut autorităților să combată dezinformarea și fake news-urile legate de campania de vaccinare.

”Atât timp cât dovezile științifice susțin eficiența și siguranța vaccinurilor, trebuie să ne unim eforturile pentru a implementa o campanie de vaccinare eficientă. România va depăși această criză sanitară și sunt optimist pentru că deja începem să vedem efectele măsurilor luate”, a spus președintele.

La reuniunea de la Palatul Cotroceni au participat premierul Ludovic Orban, ministrul apărării, Nicolae Ciucă, ministrul sănătății, Nelu Tătaru și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: