Klaus Iohannis garantează că va găsi cea mai bună rezolvare a crizei
marți

19 octombrie, 2021

Klaus Iohannis: „Garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru a depăși actuala criză politică”

7 septembrie, 2021

Președintele Klaus Iohannis spune că România este „o țară stabilă”, care nu va fi afectată de criza politică declanșată de ruptura dintre PNL și USR PLUS. El a dat asigurări marți, în carul unui discurs la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, că vor fi găsite „cele mai potrivite soluții” pentru depășirea crizei guvernamentale.

Precizările președintelui apar în ziua în care cei șase miniștri USR PLUS și-au depus marți dimineață demisiile la Secretariatul General al Guvernului.

”În România, se respectă valorile democratice, Constituția țării și, chiar dacă avem acum o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul nostru european și euroatlantic.


Acesta este mesajul pe care vă rog ca fiecare dintre dumneavoastră să-l transmiteți în statele în care reprezentați țara noastră. România continuă să fie o țară stabilă, care nu deraiază de la valorile și angajamentele asumate!

Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru a depăși actuala criză politică și a continua o guvernare pentru dezvoltarea României”, a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele urmează să se întâlnească marți cu Dan Barna și cu Dacian Cioloș, după ce, cu o zi înainte, s-a întâlnit la Cotroceni cu premierul Cîțu. După întâlnire, Florin Cîțu a dat asigurări că are tot sprijinul președintelui.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Dan Barna a declarat lui că îi va transmite președintelui Klaus Iohannis că această criză se poate încheia în câteva zile dacă renunță la Florin Cîțu, USR PLUS dorind să continue coaliția alături de PNL și UDMR, dar cu alt premier.


Klaus Iohannis nu a încercat niciun moment, de la debutul crizei guvernamentale din 1 septembrie, să medieze conflictul Florin Cîțu- USR PLUS.

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr