duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 decembrie, 2020

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat joi dimineaţă cu liderii PNL, USR-PLUS şi UDMR pe tema majorităţii parlamentare şi a formării Guvernului. La această discuție a participat și Florin Cîțu, propus de PNL să fie prim-ministru.

După întâlnirea de la Cotroceni, PNL, USR PLUS și UDMR încep negocierile pentru formarea viitorului guvern. Președintele Iohannis încă nu a convocat oficial la consultări partidele parlamentare.

USR PLUS a anunţat la începutul săptămânii că va merge la Cotroceni cu propunerea ca Dacian Coloş să fie nominalizat pentru postul de şef al Executivului.


Liderul UDMR Kelemen Hunor a afirmat că şi la precedenta nominalizare a lui Cîţu UDMR l-ar fi votat, exprimându-se în favoarea unei guvernări de centru-dreapta. Decizia finală va fi luată însă de Comitetul Reprezentanților Unionali.

După această întâlnire, ar urma să înceapă negocierile oficiale între partide şi împărţirea posturilor din guvern şi de la conducerile celor două Camere, Ludovic Orban fiind susţinut pentru şefia Camerei Deputaţilor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan declara miercuri că vor fi maximum 18 ministere în viitorul Guvern, iar PNL va propune la negocierile cu USR-PLUS şi UDMR să meargă pe procentele obţinute la alegerile parlamentare şi anume liberalii să aibă 10 miniştri, Alianţa să aibă 6 miniştri, iar Uniunea să aibă 2 miniştri.

Liderii USR PLUS afirmă că negocierile trebuie să vizeze mai întâi programul de guvernare, abia apoi componența noului Executiv. UDMR nu a făcut nicio declarație pe tema negocierii portofoliilor.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: