marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 iunie, 2019

Klaus Iohannis a declarat sâmbătă la Sibiu că nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European, ci intenționează să obțină al doilea mandat de președinte al României:

Domnul deputat Ovidiu Gant in laudatio, pentru care i-am mulțumit, a menționat că sunt persoane importante, în țară și în străinătate, care m-ar vedea într-o poziție de conducere într-o instituție europeană și vreau să spun aici, acum, public.

Eu sunt Președintele României și vreau să rămân Președintele României și nu al Consiliului European pentru că mai sunt, dragii mei, multe de făcut și sunt dispus să rămân implicat.


Președintele Iohannis a făcut declarația la Sibiu, într-un eveniment în cadrul căruia a primit „Medaliei de Onoare”, distincție oferită de Forumul Democrat al Germanilor din România (Goldene Ehrennadel).

Este pentru prima oară când președintele Iohannis anunță categoric faptul că nu este interesat să meargă la Bruxelles ca președinte al Consiliului European, după ce în utlimele două săptămâni a circulat informația pe surse că ar putea intra în această competiție. Conform uzanțelor, președintele Comisiei Europene provine dintr-o țară vestică, iar cel al Consiliului, dintr-un stat din Europa Centrală și de Est.

Reamintim că exact în urmă cu un an, pe 23 iunie 2018, Klaus Iohannis anunțase, tot la Sibiu, că dorește al doilea mandat de președinte al României.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: