miercuri

17 iulie, 2024

21 martie, 2022

Lider pe piața de brokeraj din România, KIWI Finance a intermediat anul trecut credite de peste 1,7 miliarde lei, din care 86% au fost credite ipotecare standard, scrie News.ro.

”KIWI Finance, liderul pieţei de brokeraj din România, a încheiat anul 2021 cu un volum de credite intermediate de peste 1,7 miliarde lei (350 milioane euro), în urcare cu 50% faţă de anul anterior şi cu 83% faţă de anul 2019, având ca principal motor de creştere creditarea ipotecară, coroborată cu implementarea şi lansarea primei platforme digitale de brokeraj de credite – eKIWI”, anunţă compania.

Cifra de afaceri a ajuns la 39 milioane lei, cu 57% peste nivelul din 2020 şi cu 80% peste anul 2019, iar profitul net a fost de 8 milioane lei, în creştere cu 62% faţă de anul precedent şi cu 83% faţă de anul 2019.


Pe segmente, creditele ipotecare standard au reprezentat 86% din totalul creditelor intermediate, urmate de creditele de nevoi personale cu o pondere de 11%, în timp ce creditele Noua Casa şi creditele pentru IMM-uri au avut o cotă de 3%.

Creditul ipotecar standard a fost principalul factor de creştere, consemnând un avans puternic atât ca volum, cu 48% faţă de anul precedent, cât şi ca număr de clienţi, cu 31% peste nivelul din 2020. Comparativ cu anul prepandemic 2019, volumul creditelor ipotecare standard s-a dublat.

Implementarea platformei digitale de brokeraj a facilitate agregarea preţurilor din tranzacţiile imobiliare finanţate cu creditele ipotecare intermediate de Kiwi Finance, ceea ce a permis lansarea în ianuarie 2022 a Indexului imobiliar Kiwi Finance – primul indice calculat ca preţ mediu de vânzare pe metru pătrat pe baza tranzacţiilor.

Astfel, pe baza Indexului imobiliar, s-a observat că preţul mediu de vânzare pe metru pătrat la nivel naţional a avansat cu aproximativ 13% în 2021, ceea ce înseamnă că influenţa creşterii preţurilor imobilelor la creşterea totală a nivelului creditării ipotecare a reprezentat mai puţin de un sfert.


Odată cu lansarea Indexului imobiliar propriu, Kiwi Finance, care a devenit parte a grupului OLX în 2020, a lansat totodată cea mai cuprinzatoare analiză a pieţei imobiliare locale, şi în premieră conceptul „Casa şi banii în acelaşi loc” împreună cu Storia.ro şi OLX Real Estate.

KIWI Finance, înfiinţată în anul 2003, a adus pentru prima dată în România serviciile de asistenţă şi intermediere în obţinerea creditelor bancare, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, în orice locaţie convenabilă clientului, fără niciun cost suplimentar.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: