sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 august, 2019

Kelemen Hunor a fost desemnat vineri candidat al UDMR la alegerile prezidențiale, fiind pentru a treia oară când acesta se înscrie în numele Uniunii în cursa pentru funcția supremă în stat.

Kelemen Hunor a fost singura propunere formulată în cadrul Consiliului Consultativ reunit înaintea CRU, anunță Agerpres.

Kelemen Hunor anunţa în iulie că UDMR va avea candidat propriu la alegerile prezidenţiale și spunea că pentru el, personal, o candidatură la Preşedinţie nu mai este o ambiţie personală sau o provocare politică, în condiţiile în care a fost desemant de două ori până acum candidat al Uniunii la precedentele alegeri.


La alegerile prezidențiale din 2014, Kelemen Hunor a obținut, în turul 1,  329.727 de voturi (3,47%), clasându-se pe locul opt.

La alegerile prezidențiale din 2009, Kelemen Hunor a obținut 372.764 de voturi (3.83%), clasându-se pe locul cinci.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Alegerile prezidenţiale din acest an sunt programate pe 10 noiembrie (primul tur) şi 24 noiembrie (turul al doilea). Principalele candidaturi anunțate sunt: Klaus Iohannis, Dan Barna, Viorica Dăncilă, Mircea Diaconu.

Potrivit calendarului oficial, perioada pentru înregistrarea candidaturilor se termină pe 22 septembrie, la ora 24.00, iar campania electorală începe la data de 12 octombrie.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: