marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 iunie, 2017

Dan Voiculescu, condamnat la zece ani de închisoare în dosarul ICA, poate fi liberat condiţionat- decizia aparține Judecătoriei Sector 5.

Decizia poate fi contestată în trei zile de la comunicare la Tribunalul Bucureşti.

La şedinţa de judecată de joi dimineaţă, avocatul acestuia a susţinut, potrivit News.ro, că a mai existat o decizie definitivă a unei instanţe, care a spus în ianuarie că omul de afaceri poate fi liberat condiţionat după şase luni, şi nu în octombrie 2017, aşa cum au susţinut procurorul DNA şi Comisia de liberări condiţionate a Penitenciarului Rahova.


Avocatul a mai susţinut că Dan Voiculescu a arătat „stăruinţă în muncă” în penitenciar şi că omul de afaceri „nu trebuie îndreptat, pentru că are o educaţie solidă”, în timp ce procurorul DNA a spus că Voiculescu a avut doar 57 de zile câştigate prin muncă, restul de peste 300 de zile fiind câştigate prin elaborarea de lucrări ştiinţifice pentru care nu există nicio dovadă că au fost redactate în penitenciar.

Avocatul lui Dan Voiculescu a arătat instanței că deținutul a muncit și a scris multe cărți în perioada de detenție și a arătat  că cel încarcerat nu mai are nevoie de îndreptare, „pentru că are o educație solidă”.

În luna decembrie 2016, instanța i-a respins cererea de eliberare condiționată, subliniind că e necesar ca Voiculescu să mai stea încă 11 luni la Rahova.

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv  în august 2014 la zece ani de închisoare în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare din Băneasa, dosar în care prejudiciul a fost calculat la peste 60 de milioane de euro.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pentru recuperarea prejudiciului, instanța a dispus blocarea tuturor conturilor lui Dan Voiculescu, pentru recuperarea prejudiciului, precum şi confiscarea a câte 2,9 milioane de lei de la Camelia şi Corina Voiculescu, confiscarea sediul posturilor Antena, cel al grupului de firme Grivco şi casa din Şoseaua Kiseleff a lui Dan Voiculescu.

În august 2016, Fiscul recuperase 1,7 milioane euro din prejudiciul imputat lui Dan Voiculescu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: