duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 noiembrie, 2020

Candidatul democrat Joe Biden a câștigat vineri tot mai mult teren în raport cu Președintele Donald Trump în bătălia din Georgia și Pensilvania, fiind foarte aproape de câștigarea alegerilor din SUA. De cealaltă parte, Trump a pretins în mod eronat că alegerile ar fi fost „fraudate”, scrie Reuters.

Biden și-a asigurat până acum 253 de electori, în timp ce Trump are 214, potrivit celor mai multe posturi de televiziune, iar democratul este tot mai aproape de pragul de 270 de electori, care i-ar asigura președinția.

Biden, în vârstă de 77 de ani, poate deveni următorul președinte al SUA dacă va câștiga în Pensilvania sau în 2 state din triada Georgia, Nevada și Arizona. De cealaltă parte, pentru a deveni președinte, Trump trebuie să câștige în Pensilvania și Georgia și să treacă în fața lui Biden și în Nevada și Arizona.


În Pensilvania, care are 20 de electori, Biden s-a apropiat de Trump la mai puțin de 18.000 de voturi. În Georgia, care are 16 electori, Biden conduce la o diferență de 917 voturi, potrivit CNN. Evoluția din aceste state este de așteptat să curgă în favoarea lui Biden, scrie Reuters.

Pe de altă parte, Trump s-a apropiat de Biden în Arizona la mai puțin de 47.000 de voturi și la mai puțin de 12.000 de voturi în Nevada.

Televiziunile au întrerupt discursul lui Trump, în care acesta vorbea de fraudarea alegerilor

Joi, Trump a susținut un discurs la Casa Albă, în care  a susținut că va câștiga „ușor” alegerile dacă voturile legale vor fi numărate. În schimb, dacă „voturile ilegale” vor fi incluse în rezultatul final, democrații ar putea „încerca să fure alegerile”.

Pe fondul acestor noi acuzații privind fraudarea alegerilor, canalul MSNBC, precum și ABC News și NBC News și-au încetat transmisia în direct.

Fiul lui Trump își îndeamnă tatăl să ducă un „război total” în legătură cu acuzațiile de fraudă


Donald Trump Jr, fiul cel mare al preşedintelui Donald Trump, i-a cerut acestuia din urmă să ducă un „război total” în legătură cu acuzaţiile, nesusţinute de dovezi, de fraudă electorală, relatează AFP şi DPA, potrivit Agerpres.

„Cel mai bun lucru pentru viitorul Americii este ca (preşedintele Donald Trump) să ducă un război total în legătură cu aceste alegeri, pentru a expune fraudele, înşelătoriile, votanţii morţi sau care s-au mutat din statul lor, care durează de prea mult timp”, a scris pe Twitter Donald Trump Jr, cunoscut pentru că distribuie teorii conspirative. Postarea sa a fost imediat restricţionată de Twitter.

O parte din aleșii republicani se delimitează de acuzațiile de fraudă lansate de Trump

Mai mulţi aleşi republicani s-au delimitat de acuzaţiile de „fraudă” în alegeri lansate de preşedintele american Donald Trump, relatează Reuters.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Este o nebunie”, a spus Adam Kinzinger, un congresman din Illinois. Acesta a declarat că acuzațiile de fraudă trebuie să își găsească o rezolvare pe cale legală. „Nu există niciun argument  pentru afirmaţiile preşedintelui din această seară, care subminează procesul nostru democratic. Voturile se numără şi trebuie să respectăm rezultatele aşa cum am făcut întotdeauna înainte”, a spus Larry Hogan, guvernatorul republican din Maryland.

Un judecător federal a respins cererea lui Trump de oprire a numărării buletinelor de vot din Philadelphia

Un judecător federal american a respins cererea venită din partea echipei de campanie a lui Donald Trump de oprire a numărării buletinelor de vot în Philadelphia, deoarece observatorii republicani n-ar fi fost de față, a mai trasmis Reuters. Echipa lui Trump acţionase în justiţie la curtea federală din Philadelphia Comisia electorală a comitatului pentru a cere un ordin de urgenţă, invocând faptul că autorităţile electorale nu permit accesul reprezentanţilor şi observatorilor electorali ai președintelui Trump și Partidului Republican.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: