duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 august, 2021

Kristina Timonovskaia discută cu poliția pe aeroportul internațional Haneda din Tokyo

Kristina Timonovskaia, atletă din Belarus, a fost forţată să-şi suspende participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi să părăsească Japonia după ce a criticat federaţia naţională pe reţelele de socializare, aanunță Reuters.

”Cer ajutorul Comitetului Internaţional Olimpic, sunt sub presiune şi se încearcă scoaterea mea din ţară fără acordul meu. Cer intervenţia CIO”, a spus tânăra de 24 de ani într-un videoclip postat pe contul său de Instagram.

”CIO a văzut articolele care au apărut în mass-media, studiază situaţia şi a cerut explicaţii Comitetul Olimpic din Belarus”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al CIO.


Potrivit Fundaţiei pentru Solidaritate Sportivă din Belarus, Kristina Timonovskaia se afla duminică seara pe Aeroportul Haneda din Tokyo, la Terminalul 3.

”Sportiva este evacuată cu forţa din Tokyo”, a precizat Fundaţia, care a solicitat intervenţia poliţiei japoneze pentru a preveni această expulzare. Ulterior, Fundaţia a menţionat că tânăra a fost plasată sub protecţia poliţiei şi că un reprezentant al Ministerului japonez al afacerilor externe urma să mergă la aeroport pentru a o întâlni şi a lămuri situaţia.

Atleta intenţionează să ceară azil politic la ambasada Austriei din Tokyo, potrivit aceleiaşi surse.

Pe de altă parte, Comitetul Olimpic din Belarus, condus de Viktor Lukaşenko, fiul preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, a transmis că sportiva a trebuit să-şi suspende participarea la Olimpiadă ca urmare a ”deciziei medicilor, din cauza stării sale emoţionale şi psihologice”, declaraţie calificată imediat de sportivă drept ”minciună”.


Kristina Timonovskaia a criticat în această săptămână Federaţia de atletism din Belarus, susţinând că a fost forţată să participe la proba de ştafetă 4×400 m din cauză că alte sportive nu au ajuns la Tokyo pentru că nu au trecut testele antidoping.

”De ce trebuie să plătim noi greşelile Federaţiei? (…) Nu este normal. Nu aş fi reacţionat niciodată atât de dur, dacă mi s-ar fi explicat în prealabil întreaga situaţie şi aş fi fost întrebată dacă sunt capabilă să alerg pe 400 de metri. Dar s-a decis să se facă totul pe la spatele meu”, a scris sportiva pe contul său de Instagram.

Krystsina Tsimanouskaya, în vârstă de 24 de ani, a transmis ulterior că oficiali din țara sa au venit în camera ei și i-au spus să-și facă bagajele. Singura explicație pe care a primit-o a fost că ”ordinul a venit de sus”.

Krystsina Tsimanouskaya trebuia să intre în competiție luni, fiind înscrisă inițial să concureze  în probele de 100 m şi 200 m.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: