vineri

31 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 februarie, 2020

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a cerut vineri Rusiei și Siriei să pună capăt ofensivei militare din Idlib, adăugând că Alianța este solidară cu Turcia, care a pierdut 33 de soldați în urma unui raid aerian al forțelor guvernamentale siriene, transmite Reuters.

Forțele președintelui sirian Bashar al-Assad, susținute de Rusia, au lansat un atac pentru recucerirea regiunii Idlib, situată în nord-vestul țării, ultimul teritoriu controlat de rebelii susținuți de Turcia.

”Aliații condamnă atacurile aeriene continue ale regimului sirian din Idlib”, le-a spus Stoltenberg jurnaliștilor, în urma reuniunii de urgență a ambasadorilor NATO, care a avut loc vineri la Bruxelles și care a fost solicitată de Turcia.


”Le solicit să oprească ofensiva, să respecte legislația internațională și să sprijine eforturile Națiunilor Unite de a găsi o soluție pașnică”, a adăugat secretarul general al Alianței.

Războiul civil din Siria, care durează de mai bine de nouă ani, s-a intensificat în ultimele luni. În urma atacului de joi, oficialii de la Ankara au precizat că Turcia nu va mai opri refugiații sirieni să ajungă în Europa.

Turcia nu a transmis încă Bruxelles-ului o modificare oficială a politicii sale privind refugiații, au precizat vineri reprezentanți ai Comisiei Europene, care au adăugat că se așteaptă ca Ankara să își respecte angajamentele pe care și le-a asumat cu privire la controlarea fluxului de migranți către UE, potrivit Reuters.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: