luni

19 februarie, 2024

25 februarie, 2022

NATO activează forța de reacție pentru a riposta în cazul unei situații de urgență – au decis liderii la summitul extraordinar organizat vineri.
Țările membre NATO vor desfășura trupe suplimentare la granița de est a alianței, au decis cei 30 de lideri în cadrul unui summit virtual prezident vineri de secretarul general Jens Stoltenberg, potrivit CNN.

În declarația comună, liderii NATO acuză Rusia că a mințit cu privire la intențiile sale.

”Nimeni nu ar trebui să se lase păcălit de barajul de minciuni al guvernului rus. Vom desfășura forțe defensive suplimentare semnificative în partea de est a alianței”, se arată în comunicatul citat.


Secretarul general NATO a avertizat în cadrul conferinței de presă de după reuniunea virtuală că obiectivele Rusiei ”nu se limitează la Ucraina”.

El a descris decizia președintelui rus Vladimir Putin de a ataca Ucraina drept o ”greșeală strategică teribilă”, pentru care Rusia va plăti ”un preț mare în anii ce urmează”.

”Ne confruntăm cu o nouă normalitate în ceea ce privește securitatea europeană. Aliații NATO și UE au impus deja sancțiuni semnificative și trebuie să fie pregătiți să facă mai mult”, a declarat Jens Stoltenberg.

Membrii alianței s-au întâlnit vineri pentru a discuta despre ceea ce NATO a descris drept ”cea mai gravă amenințare la adresa securității euro-atlantice din ultimele decenii”.


”Vom continua să luăm toate măsurile și deciziile necesare pentru a asigura securitatea și apărarea tuturor aliaților”, se arată în declarație.

Documentul mai subliniază, de asemenea, că NATO își reafirmă ”sprijinul neclintit pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială” a Ucrainei și va continua să ofere ”sprijin politic și practic” guvernului ucrainean.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: