luni

20 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 septembrie, 2011

„Membrii board-ului (FMI – n.r.) încurajează autorităţile să continue ferm reformele structurale pentru că există îngrijorări legate de posibile presiuni politice care să îngreuneze acest proces” a declarat Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI în România, pentru Mediafax.

Potrivit lui Franks, guvernul va trebui să abandoneze, în faţa crizei, logica electorală: „În mod cert, viitoarele alegeri din 2012 sunt…directorii (boardului FMI – n.r.) vor ca Guvernul să menţină o abordare fermă atât asupra politicii fiscale, cât şi asupra reformelor structurale, chiar şi în contextul alegerilor” – a mai spus şeful misiunii.

Franks spune că guvernul a încetinit motoarele în privinţaprivatizării şi restructurării companiilor de stat, iar motivele pentru care elanul reformator s-a stins vor fi discutate la Bucureşti la întâlnirea de evaluare din octombrie. „Noi am fost flexibili atunci când a fost vorba despre detalii. Dacă vor (autorităţile – n.r) să ia o companie de pe masă (…), nu-i nicio problemă, dar numai dacă vedem o îmbunătăţire în altă parte. Putem să fim flexibili cu detaliile, dar avem nevoie de o reformă generală agresivă în acest sector”, a spus reprezentantul FMI.

Prognoza de creştere pe 2012 – redusă la jumătate


Cât priveşte estimările de creştere economică pe 2012, şeful misiunii FMI în România spune că „În mod cert va fi redusă. Va fi cu siguranţă mai mică decât 3,5%, cât estimăm în prezent. Cred că va rămâne undeva la 2%. (…) Nu este vina României, ci a factorilor externi. Din acest motiv, este cu atât mai important ca reformele din program să fie menţinute. Programul este poliţa de asigurare necesară pentru a minimiza aceste efecte asupra României în viitor”, a afirmat Franks.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lista crizelor la care Europa trebuie să răspundă în următorul deceniu nu se rezumă la efectele pandemiei și la război – ea e mult mai lungă și cuprinde

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: