marți

26 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 septembrie, 2015

janet yellenJanet Yellen, preşedintele Fed, spune că banca centrală din Statele Unite are intenţia de a majora dobânzile în acest an, însă admite că „surprizele” economice ar putea duce la o schimbare a planului.

„Cei mai mulţi membri ai FOMC (Federal Open Market Committee – comitetul care supraveghează operaţiunile de piaţă monetară a Statelor Unite, n.r.) anticipează la ora actuală că atingerea acestor condiţii va presupune cel mai probabil o creştere iniţială a dobânzii federale la finele anului, urmată de o înăsprire treptată”, a spus preşedintele Fed joi. „Dar dacă economia ne va face o surpriză, judecata noastră în legătură cu politica monetară adecvată se va schimba”, a adăugat Janet Yellen.

Declaraţiile sale vin la o săptămână după ce FOMC a decis menţinerea dobânzilor aproape de zero, motivând că „recentele evoluţii financiare şi economice” ar putea frâna creşterea economică şi inflaţia din SUA. Asta în contextul unei încetiniri a economiei chineze, după o devalorizare surprinzătoare a yuan-ului, care a ridicat noi temeri cu privire la perspectivele mondiale de creştere.


„Nu s-a schimbat nimic semnificativ în ultima săptămână, dar ne prezintă o nouă versiune”, a subliniat Tom Porcelli, economist şef la RBC capital Markets, citat de Bloomberg. Economistul crede că discursul arată faptul că Janet Yellen susţine, personal, o creştere a dobânzilor.


Articole recomandate:

Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: