vineri

31 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 noiembrie, 2021

Jack Dorsey, unul dintre fondatorii Twitter, şi-a anunţat luni retragerea din fruntea companiei, lăsându-l în locul său pe actualul director tehnologic Parag Agrawal. Este a doua plecare a lui Dorsey de la conducerea reţelei de socializare, scrie presa internaţională care precizează că acesta se afla de mai multă vreme sub presiunea unui investitor de a demisiona.

Dorsey, care a mai plecat de la Twitter în 2008, pentru a reveni în 2011 şi a redeveni director executiv în 2015, este şi fondator şi director al companiei de servicii financiare Square.

„După aproape 16 ani în care am jucat un rol în compania noastră, de la cofondator la CEO (…), am decis că în sfârşit a venit timpul să mă retrag”, a scris Dorsey într-un mesaj adresat angajaţilor, asigurând totodată că „a fost propria” sa decizie, deşi nu a fost una uşoară.


„Sunt trist, dar în acelaşi timp fericit. Nu multe companii ajung la acest nivel şi nu mulţi fondatori aleg companiile în defavoarea propriului ego”, a adăugat Dorsey, într-o vizibilă aluzie la Mark Zuckerberg, fondatorul şi încă liderul Facebook (Meta), potrivit agenţiei France Presse, citată de Agerpres.

Dorsey s-a aflat mai multă vreme sub presiune din partea lui investitorului miliardar Paul Singer de a demisiona de la conducerea Twitter, menţionează dpa.

Compania a declarat că demisia lui Jack Dorsey este imediată, iar acesta va rămâne membru în Consiliul de Administrație până la adunarea acționarilor din 2022.

Acțiunile Twitter au crescut cu 11% după ce știrea a fost difuzată de CNBC, fiind suspendate de la tranzacţionare pentru o perioadă scurtă de timp.


Potrivit Forbes, averea personală a lui Dorsey se ridică la peste 12 miliarde de dolari.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: