Critici dure ale lui Navalnîi la adresa Twitter pentru că i-a șters contul lui Trump: „Eu primesc zilnic amenințări cu moartea și Twitter nu a blocat pe nimeni” - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Critici dure ale lui Navalnîi la adresa Twitter pentru că i-a șters contul lui Trump: „Eu primesc zilnic amenințări cu moartea și Twitter nu a blocat pe nimeni”

11 ianuarie, 2021

Dizidentul rus Alexei Navalnîi a critică Twitter pentru blocarea preşedintelui american Donald Trump de pe platforma socială, după asaltul de miercuri de la Capitoliu. Navalnîi spune că precedentul creat prin blocarea permenentă a lui Trump va fi exploatat de duşmanii libertăţii de exprimare din întreaga lume.

Într-o serie de postări pe Twitter, Alexei Navalnîi a spus că, în opinia sa, interdicţia este „un act inacceptabil de cenzură”.

„Acest precedent va fi exploatat de duşmanii libertăţii de exprimare din întreaga lume. Şi în Rusia. De fiecare dată când trebuie să tacă pe cineva, ei vor spune: aceasta este doar o practică obişnuită, chiar Trump a fost blocat pe Twitter”, a scris Navalnîi.


El crede că decizia blocării lui Trump a fost luată pe baza emoțiilor și a preferințelor politice. „Nu-mi spuneți că a fost blocat pentru că a încălcat regulile Twitter. Eu primesc zilnic amenințări cu moartea și Twitter nu a blocat pe nimeni pentru asta (nici nu cer acest lucru)”, a mai scris Navalnîi.

Criticul Kremlinului a spus că, deşi Twitter este o companie privată, „am văzut multe exemple în Rusia şi China de astfel de companii private devenind cei mai buni prieteni ai statului şi facilitatori atunci când vine vorba de cenzură”.

El s-a plâns că „ucigaşii cu sânge rece Putin sau Maduro şi mincinoşii şi hoţii precum Medvedev” au conturi pe Twitter: ”De mulți ani Twitter, Facebook și Instagram au fost folosite ca o bază pentru „fabrica de troli” a lui Putin și alte grupuri similare din alte țări autoritare” – iar Twitter nu are nicio problemă cu asta.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Disidentul rus atinge și problema accentului politic pe care îl au deciziile Twitter: ”Dacă înlocuiești ‘Trump’ cu ‘Navalnîi’ în discuția de astăzi, vei primi un răspuns cu o acuratețe de 80% cu privire la de ce numele meu nu poate fi menționat la televiziunile ruse și de ce nu ar trebui să mi se permită să particip la alegeri” – scrie Navalnîi.


Alexei Navalnîi a fost otrăvit în august 2020 în timp ce se afla într-un zbor intern în Rusia şi a fost dus la Spitalul Charite din Berlin pentru recuperare. El a fost otrăvit cu Novichok.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr