Italia / Amnistia fiscală a scos la lumină 60 miliarde de euro - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Italia / Amnistia fiscală a scos la lumină 60 miliarde de euro

10 decembrie, 2015

evaziune fiscalaGuvernul italian a anunțat joi că o serie de prsoane care au evitat în trecut plata taxelor sau care și-au ascuns averile în străinătate au profitat de amnistia fiscală temporară decisă de guvernul de la Roma, care a încasat din această acțiune impozite de cel puțin 3,8 miliarde de euro.

Așa-numitul program de declarare voluntară, lansat anul trecut și încheiat pe data de 30 noiembrie 2015, a determinat scoaterea la lumină a unor averi de aproape 60 miliarde de euro, a anunțat ministrul Economiei, citat de Guardian.

”Impozitele aplicate sunt estimate la aproximativ 3,8 miliarde euro. După aplicarea dobânzilor, în bugetul statului vor intra cel puțin 4 miliarde de euro”, anunță un comuniucat al ministerului Economiei.


Autoritățile italiene au primit un număr de 130.000 de declarații voluntare în perioada de valabilitate a amnistiei, valoarea totală a averilor declarate fiind de 59,5 miliarde euro.

În jur de 70% dintre aceste averi erau depozitate în Elveția, diferența de fonduri ascunse fiind depozitate în Monaco, Bahamas, Singapore și Luxemburg, a precizat ministerul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Spre deosebire de precedentele amnistii fiscale, de această dată cei în cauză au fost iertați de penalitățile de nedeclarare, fiind obligați să achite impozite și dobânzi”, afirmă Ministerul Economiei, care caracterizează operațiunea ca fiind una de succes.

Potrivit propriei estimări, guvernul de la Roma admite că evaziunea fiscală depășește valoarea de 90 de miliarde de euro anual, jumătate din pierdere provenind din zona comerțului.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr