vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 aprilie, 2012

Israelul l-a declarat persona non grata pe teritoriul său pe scriitorul german Günter Grass ca urmare a poemului în proză publicat recent de laureatul Nobel, în care este criticat statul evreu pentru atitudinea față de Iran, relatează duminică AFP.

„Poemul lui Günter Grass reprezintă o tentativă de a aţâţa flacăra urii contra statului Israel şi contra poporului israelian. Dacă Günter Grass vrea să continue să îşi difuzeze operele deformate şi mincinoase, îl sfătuiesc să facă acest lucru în Iran, unde îşi va găsi un public care îl susţine”, spune ministrul israelian de Interne, Elie Yishai, potrivit unui comunicat de presă de la Ierusalim.

Vineri, Guvernul de la Ierusalim a afirmat că poemul lui Grass este ”ruşinos şi demn de dispreţ”.


În schimb, viceministrul iranian al Culturii, Javad Shamaqdari, i-a adresat sâmbătă ”distinsului scriitor Günter Grass” o scrisoare în care i-a adus autorului german un omagiu pentru că ”spune adevărul”.

Poemul în proză ”Ceea ce trebuie spus”, publicat de Günter Grass în ziarul german Süddeutsche Zeitung, denunţă politica Israelului prin care acesta ameninţă că va bombarda instalaţiile nucleare iraniene.

Scriitorul în vârstă de 84 de ani afirmă în acest poem că această atitudine a Israelului este un proiect care ar putea duce la ”exterminarea poporului iranian”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: