luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 decembrie, 2019

Israelul va trece din nou prin alegeri parlamentare anticipate, al treilea în ultimele 12 luni, după ce nici liderul opoziţiei, Benny Gantz, nu a putut forma un guvern, anunță The Guardian.

Cei doi lideri politici au fost desemnaţi succesiv pentru funcţia de prim-ministru de către preşedintele Rivlin, însă niciunul dintre ei nu a putut găsi o formulă de guvernare cu celelalte partide din Knesset, legislativul israelian.

După două nominalizări de prim-ministru și după consumarea termenului de 21 de zile în care orice parlamentar ar fi putut să fie nominlizat premier dacă ar fi existat o majoritate, Parlamentul se va autodizolva și vor fi anunțate noi alegeri generale.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

O perioadă de timp de trei luni este obligatorie între alegeri, fapt ce accentuează blocajul politic care are loc în Israel de aproape un an. Blocajul a survenit după ce, după precedentele alegeri, nici prim-ministrul în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, dar nici rivalul său, Benny Gantz, nu au putut obţine o majoritate pentru a forma noul guvern.

Benjamin Netanyahu spera să câştige un nou mandat de prim-ministru, fapt ce l-ar fi protejat de condamnare în cele trei mari cazuri de corupţie în care este protagonist. Netanyahu a luptat să își blocheze rivalul, temându-se că acesta ar putea să încropească o majoritate care să îl trimită în opoziţie.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: