Irlanda acuză Marea Britanie de ”naţionalism pervers” pentru că încearcă să ajungă la un acord comercial cu SUA înaintea UE - CursDeGuvernare.ro
duminică

24 octombrie, 2021

Irlanda acuză Marea Britanie de ”naţionalism pervers” pentru că încearcă să ajungă la un acord comercial cu SUA înaintea UE

14 martie, 2021

Ministrul irlandez de Externe, Simon Coveney (foto), a declarat, sâmbătă, că Marea Britanie demonstrează ”un naţionalism pervers” încercând să încheie un acord comercial cu State Unite înaintea Uniunii Europene, scrie Reuters, citată de News.ro.

”Această idee că Marea Britanie poate ajunge prima acolo este o gândire îngustă, sincer. Este un naţionalism pervers, întrucât Marea Britanie şi UE ar trebui să lucreze împreună, ca parteneri „, a spus ministrul.

De asemenea, el s-a întrebat ce încredere se poate avea în Marea Britanie, în urma planurilor sale de a amâna unilateral impunerea controalelor prevăzute în acordul pentru Brexit asupra unor produse alimentare care călătoresc din Anglia, Scoţia sau Ţara Galilor în Irlanda de Nord.


„A consolidat o mulţime de îndoieli la Bruxelles cu privire la faptul dacă acesta este sau nu un guvern britanic pe care ne putem baza pentru a fi un partener de încredere atunci când vine vorba de implementarea a ceea ce a fost deja convenit”, a spus el.

Primul ministru Boris Johnson consideră că abilitatea de a încheia acorduri comerciale este unul dintre principalele beneficii ale Brexitului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Secretarul britanic al Irlandei de Nord, Brandon Lewis, a declarat recent că ”perioadele de graţie” pentru controalele alimentelor ar trebui prelungite la nesfârşit până la încheierea unui nou acord pe termen lung.

”Poziţia mea şi poziţia guvernului în ceea ce priveşte perioada de graţie pe care o avem în acest moment pentru carnea refrigerată nu este că la sfârşitul perioadei de graţie să existe o limită strictă; utilizăm perioada de graţie pentru a obţine o soluţie permanentă pentru a ne asigura că aceste produse pot continua să fie livrate ”, a spus Lewis.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr