9 septembrie, 2014

UPDATE: Irina Socol, preşedinte şi acţionar al SIVECO România, a fost arestată preventivă marţi, împreună cu Aurora Ecaterina Crusti, preşedintele comercial adjunct al companiei, în dosarul de evaziune fiscală în care societatea ar fi provocat un prejudiciu de trei milioane de euro bugetului de stat.

Irina Socol, preşedinte şi acţionar al SIVECO România, a fost reţinută marţi dimineaţă de către procurori, în dosarul de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice, în care au fost făcute percheziţii cu o zi în urmă.

***


Irina Socol, pe numele căreia fusese emis mandat de aducere, a fost reţinută, marţi dimineaţă, după ce a fost audiată timp de mai multe ore.

Irina Socol şi o altă persoană urmează să fie prezentate marţi instanţei, cu cerere de emitere a mandatului de arestare preventivă.

Ceilalţi suspecţi din dosarul de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice vor fi cercetaţi în libertate, după ce, la audierile de luni şi-au recunoscut faptele, conform unor surse MEDIAFAX.

Audierile de luni, la care au fost luate declaraţii şi unor martori, au fost făcute după ce poliţiştii şi procurorii au percheziţionat sediile mai multor firme, printre care şi cel al societăţii SIVECO, în cadrul unor cercetări pentru evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice.


Potrivit Poliţiei Române, percheziţiile au fost făcute la şapte adrese din Bucureşti şi din judeţele Ilfov şi Giurgiu, fiind vizate domiciliile suspecţilor şi sediile unor societăţi comerciale.

„În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei compani producătoare de programe informatice ar fi creat un circuit infracţional format din peste 50 de societăţi comerciale prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive derulate în perioada 2009-2013, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro”, s-a arătat într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Din cercetări a reieşit că în contabilitatea producătorului de soft ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii reprezentând crearea unor programe informatice care în realitate nu au fost prestate, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu peste trei milioane de euro.

În lanţul evazionist ar fi fost implicate şi firme aparţinând unor cetăţeni de etnie romă din Sinteşti, localitate cunoscută din cauza mai multor ciocniri dintre forţele de ordine şi locuitorii comunei, în timpul unor controale vizând hoţii de fier vechi şi de energie elctrică.

SIVECO ar fi cumpărat fictiv produse de software de la acele firme din Sinteşti.

„În cursul acestei dimineţi, am fost solicitaţi să furnizăm informaţii în cadrul unor cercetări efectuate de către autorităţi. Activitatea financiară şi comercială a companiei se bazează, de mai bine de 22 de ani, pe respectarea tuturor prevederilor legale, naţionale şi internaţionale. Sprijinim cu maximă disponibilitate eforturile autorităţilor. Manifestăm, totodată, transparenţă în punerea la dispoziţia opinei publice a informaţiilor referitoare la desfăşurarea cercetărilor făcute de autorităţi, pe măsura ce le vom obţine”, se menţionează într-un comunicat al SIVECO România, remis la solicitarea MEDIAFAX.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: