vineri

21 iunie, 2024

3 iunie, 2013

47% dintre români consideră drept o decizie incorectă a justiței condamnarea omului de afaceri Gigi Becali la trei ani de închisoare, arată rezultatele unui sondaj IRES, și doar 32% spun că hotărârea a fost una corectă.

Sondajul IRES, “Condamnarea lui George Becali – percepții și atitudini”, a fost realizat prin telefon în perioada 27-28 mai, pe un eșantion de 1.061 persoane și are o marjă de +/- 3%.

Rezultatele arată că 91% dintre persoanele intervievate au auzit de la televizor despre condamnarea lui Gigi Becali, iar 45% au menționat că evenimentul le-a schimbat în bine părerea despre omul de afaceri, în timp ce pentru 53% părerea s-a schimbat în rău.


De asemenea, 42% dintre respondenți au apreciat că Becali are dreptate prin afirmația că a fost trădat de statul român și este un sacrificat pentru primirea României în spațiul Schengen, în timp ce 41% consideră că afirmația nu este corectă, iar 15% nu au răspuns la această întrebare.

Pe de altă parte, 54% dintre persoanele intervievate i-au dat drept lui Gigi Becali, care a afirmat că este victima unor decizii politice, iar 35% au spus că omul de afaceri nu are dreptate, în timp ce 10% au menționat că nu știu ce apreciere să facă în legătură cu această chestiune.

Totodată, 42% dintre respondenți l-ar votat pe Gigi Becali dacă aceasta ar candida pentru o funcție în Parlament, în timp ce 56% și-au declarat intenția de a respinge o candidatură.

Condamnarea omului de afaceri a schimbat părerea despre justiția din România în rândul a 48% dintre persoanele intervievate, iar 75% dintre acestea spun că în rău, în timp ce doar 24% în bine. De altfel, 58% dintre cei chestionați au menționat că nu au încredere în justiția din România, indiferent de acest eveniment, iar 40% au afirmat că își păstrează încrederea.

(Descărcați de AICI sondajul ”Condamnarea lui Gigi Becali – Percepții și atitudini)


Referitor la posibilitatea ca președintele Traian Băsescu să-l grațieze pe Gigi Becali, 51% dintre participanții la sondaj consideră că șeful statului ar trebui să ia o decizie pozitivă, în timp ce 35% se pronunță împotriva grațierii omului de afaceri.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: