vineri

29 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 mai, 2023

Mircea Ionuţ Costea, cumnatul lui Mircea Geoană, a fost dat în urmărire națională, după ce nu a fost găsit la domiciliu pentru a fi dus în penitenciar. El trebuie să execute o condamnare de şase ani închisoare , pedeapsă pronunțată vineri, în dosarul în care a fost condamnat,tot pentru fapte de corupție, și fostul ministrul al Finanțelor Sebastian Vlădescu.

Potrivit site-ului Poliţiei Române, la rubrica „persoane urmărite”, Mircea Ionuţ Costea, în vârstă de 63 de ani, are domiciliul în Sectorul 1 al Capitalei, iar pe numele lui a fost emis un mandat de executare a pedepsei de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în forma complicităţii.

El este fratele soţiei lui Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, și a ocupat la un moment dat funcţia de director al Eximbank.


Fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu, condamnat în acelaşi dosar la 7 ani şi 4 luni închisoare, s-a predat la Secţia 6 de Poliţie şi urmează să fie dus la penitenciar.

Acuzaţiile în dosarul în care au fost condamnaţi cei doi se referă la atribuirea unui contract de reabilitare a tronsonului de cale ferată Bucureşti – Constanţa către un consorţiu de firme austriece Swietelsky – Wiebe – Takenaka. În schimbul atribuirii contractului, oficialii români implicaţi în acest caz au cerut mită 20 milioane de euro.

****


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: