Investitorii interesați de Cupru Min s-au retras. Urmează restructurarea ”prin forțe proprii” - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Investitorii interesați de Cupru Min s-au retras. Urmează restructurarea ”prin forțe proprii”

12 decembrie, 2013

Cupru Min a rămas fără niciun pretendent, după ce ambii investitori care-și exprimaseră interesul pentru privatizarea Cupru Min – Trafigura PTE LTD Singapore și Yldirim holding Turcia, nu au depus în termen documentele necesare participării la selecție, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale.

Joi, 12 decembrie 2013, ora 10.00 a expirat termenul până la care companiile ce doreau să participe la privatizarea societății Cupru Min puteau depune documentele pentru participarea la licitația de vânzare a concentratului de cupru.

Nu s-a prezentat nicio firmă, potrivit surselor AGERPRES: ”Cele două companii au considerat condițiile impuse ca fiind inacceptabile. Este vorba de acel avans de 40 de milioane de euro care trebuia achitat în ianuarie 2014, cu care investitorii nu au fost de acord. Dacă procesul va fi reluat, vor avea loc noi negocieri pe această temă”.


Câștigătorul licitației ar fi urmat să fie anunțat vineri și ar fi trebuit să achite avansul de 40 de milioane de euro până la data de 13 ianuarie 2014.

Procesul de atragere de investiții la CupruMin este de fapt un contract de vânzare a minereului de cupru.

Este posibilă abandonarea procedurii

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Activitatea Cupru Min nu va fi blocată, întrucât compania are contracte pentru anul viitor, dar Ministerul Economiei nu a decis încă dacă procedura va fi reluată: ”Dacă activitatea companiei se va menține profitabilă, se analizează și posibilitatea să se meargă pe restructurare proprie, fără să fie vreo asociere cu altă companie, așa cum se dorește acum. Pentru 2014, Cupru Min are asigurate contracte ferme”, au mai spus sursele citate de AGERPRES.

La începutul lunii septembrie, ministrul de atunci al Economiei, Varujan Vosganian, declara că prețul minim din oferta pentru atragerea de investiții la Cupru Min este 6.900 de dolari pe tonă.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr