joi

30 mai, 2024

29 mai, 2022

Fondurile globale de acţiuni au înregistrat cele mai mari intrări din ultimele zece săptămâni, conduse de evoluţia din SUA, în contextul în care evaluările reduse ale activelor i-au atras pe cumpărători, după vânzările abrupte din ultimele săptămâni, antrenate de temerea unei noi recesiuni, scrie Bloomberg.

Investitorii au adăugat aproximativ 20 de miliarde de dolari la acțiunile globale în ultima săptămână (până pe 25 mai), potrivit unei note a specialiştilor Bank of America Corp. care citează datele EPFR Global. Ieșirile de fonduri de obligațiuni au ajuns la 5,8 miliarde de dolari.

Acțiunile au înregistrat o revenire în această săptămână, indicii americani și europeni îndreptându-se către cel mai mare avans săptămânal de la jumătatea lunii martie.


Strategii Citigroup au recomandat săptămâna aceasta revenirea la acțiuni, în special în Europa și pe piețele emergente, pe fondul evaluărilor atractive, reducând în același timp recomandarea privind acțiunile din SUA la „neutru”.

Este însă incert în ce măsură vânzările masive din ultimele săptămâni au dus piaţa la minim, analiştii Morgan Stanley și Bank of America avertizând că nu exclud noi runde de pierderi.

Active precum titlurile SUA pe 30 de ani, acțiunile chineze și germane, băncile și tehnologia SUA, industria europeană, precum și acțiunile de consum din SUA, Europa și China sunt printre cele mai supravândute active în raport cu media lor mobilă din ultimele 200 de zile și „vulnerabile la vârfuri de tranzacţionare”, au spus strategii.

***


Articole recomandate:

Etichete: , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: