sâmbătă

27 aprilie, 2024

20 mai, 2020

Guvernul urmează să investească în autostrăzile Sibiu-Piteşti şi Comarnic Braşov, în spitalele regionale şi în Aeroportul Otopeni, ca şi în digitalizarea instituţiilor de stat, potrivit declaraţiilor ministrului Finanţelor, Florin Cîţu.

„Am alocat bani în buget la începutul anului și la prima rectificare am făcut un lucru pe care nu l-a mai făcut niciun guvern de foarte mult timp. Am lăsat banii pentru investiții în buget și chiar am mai alocat la Ministerul Transporturilor încă 135 de milioane de lei pe lângă banii dinainte”, a declarat Florin Cîţu, marţi seara la DigiTV.

Ministrul Finanţelor a catalogat autostrada Sibiu – Pitești drept „un obiectiv zero” şi a adăugat pe listă: „Comarnic-Brasov este un alt obiectiv, extinderea aeroportului București. Un alt obiectiv este digitalizarea sistemului public, ANAF a făcut pași importanți, urmează MFP și apoi tot sistemul public”.


Florin Cîţu nu a mai precizat decât că planul de investiții va fi prezentat peste două săptămâni și că cele două autostrăzi nu se vor încheia anul acesta, nici anul viitor.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat deja pe 11 mai 2020 contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 5 a Autostrăzii Sibiu – Pitești cu constructorul italian Astaldi. Autostrada Comarnic – Brașov.

Noul plan al autorităților privind Autostrada Comarnic – Brașov include lansarea la licitație a centurii Comarnic, în regim de autostradă cu descărcare în DN1, licitație pentru revizuirea studiului de fezabilitate pe secțiunea Comarnic – Râșnov, urmând ca părțile cele mai dificile, tuneluri sau viaducte, să fie realizate prin parteneriat public – privat (PPP).

Extinderea Aeroportului București Otopeni este programată de anul trecut. Proiectarea şi execuţia noului terminal de la Otopeni costă 700 de milioane de euro, după estimările preliminare.


Şi, pe 30 aprilie 2020, guvernul a semnat contractul de finanțare din bani europeni pentru construirea spitalului regional de urgență Craiova.

Comisia Europeană sprijină cu fonduri România pentru construcția a trei spitale regionale de Urgență, la Iași, Cluj și Craiova.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: