marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 martie, 2020

Premierul Italiei, Giuseppe Conte a anunțat luni noaptea extinderea carantinei pe tot teritoriul țării. Nimeni nu va mai intra și nu va mai ieși din Italia fără o justificare clară, deplasările în interior vor fi restrânse, aproape oate activitățile publice sunt interzise  și toate localitățile vor aplica măsurile stabilite duminică pentru Lombardia și alte 14 zone din „zona roșie”.

Școlile și universitățile vor fi închise până în aprilie, campionatul de fotbal va fi suspendat, iar barurile și restaurantele vor fi închise la 6 seara.


Sunt cele mai dure măsuri luate în Peninsulă în ultimii 80 de ani.

Deplasările vor fi acceptate doar pentru „motive de muncă importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”, a anunțat premierul Conte, într-o conferință.

„Nu mai e timp” pentru a combate efectele răspândirii coronavirusului și că e nevoie de „măsuri stringente, imediate”, a spus premierul italian, luni noaptea.

”Rămâi acasă. Acum este momentul responsabilității”, a declarat premierul Giuseppe Conte.


Sunt interzise nunțile, înmormântările și orice manifestări cu multe persoane.

Italia a raportat aproape 1.800 de cazuri de Covid-19 și 97 de morți în ultimele 24 de ore.

Numărul total al deceselor a depășit 460, iar cel al îmbolnăvirilor, 9.100.

Premierul italian Giuseppe Conte a declarat într-un interviu acordat cotidianului La Stampa, citându-l pe Winston Churchill, că acesta este „momentul cel mai întunecat” al Italiei.

Medicii italieni își avertizează colegii din Europa: Fiți pregătiți!

Într-o scrisoare adresată Societăţii Europene de Medicină Intensivă, experţi de la Universitatea din Milano își avertizează colegii europeni să se pregătească pentru un aflux de pacienţi care vor avea nevoie de terapie intensivă:

Ne confruntăm cu un procentaj ridicat de cazuri depistate pozitiv care au avut nevoie de internare la terapie intensivă – e vorba de o proporţie de până la 10 la sută. Vrem să lansăm un avertisment puternic: Pregătiţi-vă!

Majoritatea acestor pacienţi au fost internaţi pentru că le-au cedat plămânii şi au necesitat ventilare mecanică, potrivit The Independent.

Italia – cei care încearcă să părăsească zonele în carantină riscă trei luni de închisoare

Agresivitatea evoluției pe care epidemia o înregistrează în Italia în ultimele zile a îngrijorat statele europene și le-a determinat să adopte decizii restrictive ce ar fi fost poate amânate, altfel. Experții au declarat că Italia a întârziat cu circa două săptămâni măsuri necesare pentru a controla criza. Luni, numărul persoanelor diagnosticate ajunsese la 7.375, iar cel al decselor, la 366, cu evoluție fulminantă a situației în weekend.

Din cauza lipsei unor măsuri de intervenție rapidă, Roma a fost nevoită să aplice carantină pentru nordul Lombardiei, izolând astfel peste 16 milioane de locuitori, adică un sfert din populație.

Luni, Italia a adoptat noi măsuri în premieră – cei care încearcă să părăsească zonele aflate în carantină riscă până la trei luni de închisoare sau o amendă de 206 euro.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: