marți

27 februarie, 2024

10 martie, 2022

Întâlnirea dintre miniștrii de Externe Serghei Lavrov și Dmitro Kuleba s-a încheiat joi cu progese nesemnificative, scrie The Guardian.

Dmitro Kuleba a declarat într-o conferință după întâlnire că nu s-au făcut progrese în privința încetării focului, iar Serghei Lavrov nu și-a asumat angajamente în privința unui coridor umanitar în Mariupol, unde situația este foarte dificilă. 

Mesajul diplomației ucrainene

Dmitro Kuleba a spus că Ucraina este pregătită să caute soluții diplomatice echilibrate, dar că țara nu se va preda. El a spus că impresia lui este că Rusia nu este în prezent în poziția de a stabili o încetare a focului și că nu s-a discutat subiectul ajutoarelor militare pe care le primește Ucraina.


El a mai spus că Ucraina este pregătită pentru diplomație, dar că este pregătită și să se apere. ”Ucraina nu poate opri războiul dacă țara care a început agresiunea nu vrea să facă acest lucru”, a spus Kuleba.

Ministrul ucrainean de Externe a mărturisit că nu i-a fost ușor să îl asculte pe Lavrov în timpul întâlnirii.

El a precizat că speră ca Rusia să permită funcționarea coridorului umanitar Mariupol, ceea ce a spus că este ”o prioritate”. De asemenea, Ucraina speră că Rusia va accepta un armistițiu de 24 de ore.

Serghei Lavrov: Rusia nu va mai depinde niciodată de Occident

În conferință de presă separată, ministrului rus de externe Serghei Lavrov, a spus că Rusia va încerca să nu mai fie niciodată dependentă de Occident. El a susținut, de asemenea, că drepturile de proprietate ale Rusiei au fost cenzurate de Occident, dar Rusia va face față oricărei crize.


Serghei Lavrov a mai afirmat și că Ucraina ”pare să dorească să aibă întâlniri de dragul întâlnirilor”.

Ministrul rus de Externe a mai asigurat că Vladimir Putin nu ar refuza o discuție cu Volodimir Zelenski pe ”chestiuni specifice”.

Articole recomandate:

Etichete: ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

*Notă:În România nu există corporații care sa-și unească forțele pentru

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: