marți

28 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 iunie, 2023

Preşedintele PNL a transmis luni, 19 iunie, după întâlnirea dintre premierul Marcel Ciolacu și guvernatorul BNR Mugur Isărescu, că discuțiile au vizat un plan de acţiune pentru încadrarea în ţinta de deficit de 4,4% din PIB și măsuri pentru reducerea ratei inflaţiei la 8%.

La întâlnire au mai participat Nicolae Ciucă, și Adrian Câciu și Marcel Boloș – fostul și actualul ministru de finanțe.

Totodată, s-a stabilit şi un plan de investiţii de 250 miliarde lei. Liderul PNL precizează că, prin aceste măsuri actuala guvernare urmăreşte ca impactul preţurilor să fie cât mai mic asupra puterii de cumpărare a cetăţenilor şi să se păstreze echilibrul macroeconomic, care ne-a transformat într-una dintre cele mai performante economii ale Europei.


„Am avut astăzi, la Palatul Victoria, un dialog foarte bun cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu şi cu primul ministru, Marcel Ciolacu pe marginea principalelor provocări cu care se confruntă România pe termen scurt, mediu şi lung”, a scris fostul premier pe Facebook.

Nicolae Ciucă arată că „discuţia a vizat, în primul rând, un plan de acţiune comun pentru încadrarea în ţinta de deficit de 4,4%, măsuri pentru reducerea ratei inflaţiei la 8% şi un plan guvernamental de investiţii de 250 miliarde lei. Prin aplicarea unor măsuri care ţintesc asemenea obiective, actuala guvernare urmăreşte ca impactul preţurilor să fie cât mai mic asupra puterii de cumpărare a cetăţenilor şi să se păstreze echilibrul macroeconomic, care ne-a transformat într-una dintre cele mai performante economii ale Europei”, a afirmat Ciucă.

„Am vorbit, atât despre continuitatea proiectelor începute în mandatul meu, precum şi despre sprijinul pe care Legislativul îl va acorda planului discutat. În context, m-am referit şi la cererea de plată numărul 2 din PNRR, trimisă deja la Bruxelles şi a cărei aprobare o aşteptăm de la Comisia Europeană, până la sfârşitul acestei luni”, a menţionat liderul PNL.

Programul noului guvern

Săptămâna trecută, la preluarea mandatului, premierul Marcel Ciolacu a declarat că noul guvern are de îndeplinit ţinte şi jaloane din PNRR.


„Nu putem rata nimic. Pensiile speciale, legea salarizării, managementul companiilor de stat. Mandatul acestui guvern este despre reforme şi economie”, declara liderul PSD.

„Din acest moment, la Guvernul României şi la toate ministerele de linie am anunţat că intrăm într-un regim de mobilizare generală. Avem de livrat ţinte şi jaloane din PNRR şi nu putem rata nimic. Pensiile speciale, legea salarizării, managementul companiilor de stat”, mai spunea Marcel Ciolacu.

„Mandatul acestui guvern este despre reforme şi economie. Mai concret, despre cum facem ca economia să producă mai multă valoare şi locuri de muncă, iar rezultatele să se vadă concret în buzunarele oamenilor. De aceea, în fiecare şedinţă de Guvern, veţi vedea că avem pe agendă noi măsuri de stimulare economică”, a spus Marcel Ciolacu în prima şedinţă de Guvern.

***

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: