vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 februarie, 2021

Accesul populaţiei la medicamente, lista esenţială de medicamente a OMS, formarea personalului din managementul serviciilor de sănătate, răspunsul la pandemia Covid-19 şi asigurarea unui mediu sigur în spitalele româneşti au fost printre subiectele discutate, luni, de ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cu directorul regional al Biroului European al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge (foto).

În cadrul întâlnirii oficiale, desfăşurată în regim online, ministrul Sănătăţii a vorbit despre problemele de acces ale pacientului la medicamente care au apărut în ultimii ani din cauza retragerii de pe piaţă a unui număr mare de medicamente şi escaladării exportului paralel către alte pieţe din Uniunea Europeană, menționează un comunicat al Ministerului Sănătății.

Vlad Voiculescu a declarat lucrează, împreună cu noua sa echipă de la minister, la identificarea unor soluţii pentru rezolvarea acestei probleme.


„În vederea asigurării accesului pacientului la medicamente esenţiale este nevoie de stabilirea unui cadru de încurajare a menţinerii sau pătrunderii în piaţa farmaceutică din România a acelor medicamente generice care se regăsesc atât în lista de medicamente considerate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca fiind esenţiale pentru orice ţară, cât şi în lista medicamentelor cu procent de compensare 100%, pentru a nu aduce modificări asupra contribuţiei proprii din partea pacientului”, a spus, Vlad Voiculescu, citat în comunicat.

Directorul regional al Biroului European al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a asigurat oficialul român de întregul sprijin al OMS pentru soluţionarea acestei situaţii.

„Medicamentele esenţiale din lista Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sunt medicamente de bază pentru orice sistem de sănătate şi, în acest sens, salutăm intenţia Ministerului Sănătăţii din România de a îmbunătăţi accesul populaţiei la aceste medicamente”, a precizat el, conform sursei citate.

În ceea ce priveşte celelalte subiecte aflate pe agenda de discuţii, reprezentantul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a reiterat sprijinul tehnic al OMS pentru continuarea cu succes a campaniei de vaccinare, pentru eforturile de a face spitalele româneşti mai sigure, precum şi pentru profesionalizarea managementul serviciilor de sănătate.


 

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: