luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 octombrie, 2012

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, va fi primită joi, la Bruxelles, de vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, care deţine şi portofoliul pentru Justiţie, Drepturi Fundamentale şi Cetăţenie – anunță MEDIAFAX.

Informaţia privind această întâlnire programată pentru joi apare pe agenda săptămânală a oficialului Comisiei Europene.

Potrivit unui articol „Gândul „, Pivniceru a ratat ocazia să se întâlnească pe 19 septembrie cu Reding. Purtătoarea de cuvânt a Vivianei Reding a declarat pentru „Gândul” că întâlnirea Reding-Piviniceru, programată pentru miercuri, 19 septembrie, a fost anulată pentru că în „agenda ministrului român a intervenit o schimbare”.


Întâlnirea ar fi trebuit să aibă loc în contextul în care Pivniceru a demarat procedura de selecţie a viitorului procuror general şi a procurorului şef al DNA. Întâlnirea urma să aibă loc la Viena, în cadrul Conferinţei Miniştrilor Justiţiei din Consiliului Europei. Ministrul Pivniceru a explicat pentru „Gândul”, prin intermediul consilierei sale, că şi-a anulat deplasarea la Viena pentru că de la biroul Vivianei Reding a fost informată că nu era posibilă o discuţie pe larg cu comisarul european.

Cristina Manda, consilieră a ministrului Pivniceru, a explicat că în cadrul conferinţei de la Viena ministrul Justiţiei ar fi avut posibilitatea doar să „dea mâna” cu comisarul Reding în cadrul unei cine informale. Reprezentanta MJ a mai precizat că Pivniceru a fost reţinută la Bucureşti şi de şedinţa de guvern de miercuri dimineaţă şi de întâlnirea de la CSM de joi.

Pivniceru a declarat, pe 20 septembrie, că Viviane Reding, comisarul european pe Justiţie, nu fixase o întâlnire bilaterală cu ea, existând şansa uneia informale, de prezentare a sa ca ministru al Justiţiei.

„Exista şansă să existe o întâlnire informală, de prezentare a mea ca ministru. Nu s-a statuat asupra unei întâlniri bilaterale, să îmi prezint, spre exemplu, strategia”, a spus Pivniceru.


Ministrul a precizat că a cerut o astfel de întâlnire cu comisarul european pe Justiţie, că oficialul european are un calendar aglomerat, dar că s-a pus la dispoziţia acesteia şi că aşteaptă această întrevedere.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: