sâmbătă

9 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 iulie, 2019

Inspectorii nucleari ai Naţiunilor Unite care se află în Iran vor investiga dacă Teheranul a îmbogăţit uraniu la un nivel mai ridicat de puritate decât cel permis de acordul său nuclear, transmite Reuters.

„Am luat cunoştinţă de anunţul Iranului cu privire la programul său de îmbogăţire a uraniului”, a declarat un purtător de cuvânt al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), adăugând că „Inspectorii AIEA vor da raportul ce îndată ce vor face verificările”.

Administraţia de la Teheran este pregătită să crească producţia şi stocurile de uraniu îmbogăţit mult peste limitele stabilite prin Acordul Nuclear semnat în 2015, a declarat sâmbătă Ali Akbar Velayati, consilier al liderului suprem iranian Ali Khamenei.


Ali Akbar Velayati a transmis că îmbogăţirea uraniului peste nivelul acceptat prin Acordul Nuclear este „aprobat în mod unanim de fiecare componentă a Administraţiei de la Teheran”.

Administraţia din Iran a anunţat, luni, depăşirea limitei stocurilor de uraniu îmbogăţit stabilită prin Acordul nuclear semnat cu marile puteri. „Dacă ţările europene fac ce trebuie, decizia noastră este reversibilă”, a declarat Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat sâmbătă că a convenit cu omologul său iranian, Hassan Rouhani, să exploreze condiţiile necesare pentru reluarea dialogului privind acordul atomic până pe data de 15 iulie.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: