marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 septembrie, 2014

Inspecția Judiciară (IJ) a Consiliului Superior al Magistraturii efectuează verificări prealabile în legătură cu o soluţie pronunţată de judecătoarea Viorica Costiniu, de la Curtea de Apel București, într-un caz ce-l privea pe Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al CJ Constanţa.

„IJ s-a sesizat din oficiu în urma articolului apărut în presă. Se efectuează verificări prealabile pentru a se stabili dacă există indicii ale săvârșirii vreunei abateri disciplinare”, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a IJ, Tamara Manea.

Articolul a apărut luni, în România Liberă, şi susţine că judecătoarea a respins, în lipsa procurorului de şedinţă şi a apărării, o contestaţie a DNA la decizia TMB de respingere a emiterii mandatului internaţional de arestare pe numele lui Nicuşor Constantinescu, lucru interzis prin Codul de procedură penală.


Dacă informaţiile vor fi confirmate de Inspecţia Judiciară, Viorica Costiniu riscă inclusiv excluderea din magistratură.

Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al CJ Constanţa, este acuzat în patru dosare penale şi nu a respectat termenul de întoarcere în ţară fixat de magistraţi după ce acesta a cerut permisiunea de a pleca în SUA pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale.

El le-a transmis ulterior judecătorilor că starea sa de sănătate s-a deteriorat din cauza unor complicaţii apărute după operaţie, însă nu a trimis acte medicale care să dovedească acest lucru.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit unor informaţii apărute în presă, avocatul său i-a adresat un memoriu procurorului general al SUA, Eric Holder, în care-i solicită să nu accepte punerea în aplicare a mandatului internaţional de arestare a lui Nicuşor Constantinescu, deoarece „jusitiţia (din România – n. red.) prin instituţiile sale nu garantează realizarea unui proces echitabil, transparent, independent şi imparţial, încălcându-se în mod real prezumţia de nevinovăţie”.


Soţul judecătoarei, Florin Costiniu (fost magistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare, în dosarul de corupţie al fostului senator PSD Cătălin Voicu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: