INSP: Bolile cardiovasculare, principalul factor de risc pentru pacienții cu Covid-19 din România. Cancerul, pe locul 4 - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

INSP: Bolile cardiovasculare, principalul factor de risc pentru pacienții cu Covid-19 din România. Cancerul, pe locul 4

9 iunie, 2020

Bolile cardiovasculare reprezintă principalul factor de risc de deces pentru pacienții cu Covid-19 din România, conform unui studiu realizat de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Analiza arată că în cazul persoanelor cu boli cardiovasculare există o probabilitate de 2,89 ori mai mare de evoluție către deces, comparativ cu restul pacienților din eșantionul de 11.790 cazuri de Covid-19 analizate.

Următorii factori de risc de deces pentru infectații cu noul coronavirus sunt bolile renale cronice și diabetul. Cancerul se află pe locul patru.


Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Obezitatea nu se numără, în România, printre principalii opt factori de risc pentru deces în cazul pacienților cu noul coronavirus, așa cum se credea.

În România au fost confirmate, până luni la ora 13.00, 20.604 de infecții cu coronavirus. Mai mult de jumătate dintre pacienți – 14.826 de persoane – au fost declarați vindecați și externați, iar 1.343 persoane au decedat.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr