vineri

31 mai, 2024

18 aprilie, 2022

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației a înregistrat o scădere în luna februarie, față de luna anterioară, de 1,6% pe serie ajustată sezonier, reiese din datele comunicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Pe serie brută, scăderea a fost de 2,5%, factorii determinanți fiind:

  • activitățile de jocuri de noroc și alte activități recreative (-8,1%),
  • activitățile hotelurilor și restaurantelor (-2,4%),
  • serviciile de coafură și alte activități de înfrumusețare (-0,5%).

Creșteri au înregistrat activitățile agențiilor turistice și tur-operatorilor (+15,6%) și activitățile de spălare și curățare (uscată) a articolelor textile și a produselor din blană (+2,7%).


Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației, față de luna februarie 2021, a crescut, în luna februarie 2022, atât ca serie brută cu 22,6%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 28,1%.

În primele două luni din acest an, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piață prestate populației a crescut față de perioada ianuarie-februarie 2021, atât ca serie brută cu 30,8%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 38,6%.

Serviciile prestate companiilor, pe plus

În ceea ce privește cifra de afaceri a serviciilor de piață prestată companiilor, aceasta a înregistrat creșteri pe linie. Față de ianuarie, avansul a fost de 6,9% pe serie brută, respectiv 2,3% pe serie ajustată sezonier.

Față de februarie 2021, cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal întreprinderilor a crescut, în termeni nominali, atât ca serie brută cu 24,2%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 23,5%.


Totodată, în primele două luni ale anului, cifra de afaceri din serviciile de piață prestate în principal întreprinderilor a crescut, în termeni nominali, față de perioada ianuarie-februarie 2021, atât ca serie brută, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 23,1%, respectiv cu 22,6%.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: