marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 august, 2017

Preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,1% în iunie comparativ cu luna precedentă, coborând rata anuală de creștere până la  2,5%, potrivit raportului publicat miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cele mai mari creşteri de preţuri din iunie faţă de aceeaşi lună a anului trecut s-au înregistrat în industria metalurgică (+14,4%), în fabricarea substanţelor şi a produselor chimice (+6,3%) şi în fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente neclasificate în altă parte (+5,7%).

Cele mai mari scăderi din iunie faţă de aceeaşi lună din 2016 au fost la activităţile de servicii anexe extracţiei (-3,6%), la producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-2% ) şi cu 1,4% în captarea, tratarea şi distribuţia apei, potrivit INS.


Preţurile producţiei industriale constituie o măsură a preţurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Față de mai 2017, cea mai mare creştere a preţurilor s-a înregistrat în fabricarea echipamentelor electrice, extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale şi activităţi de servicii anexe extracţiei (câte +1% fiecare).

Cele mai mari scăderi ale preţurilor, în iunie faţă de mai, au fost în fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (-5,6%), în fabricarea substanţelor şi a produselor chimice (-0,6%), în producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi în tipărirea şi reproducerea pe suporţi a înregistrărilor (câte -0,5% fiecare).


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: