marți

23 aprilie, 2024

4 mai, 2017

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele trei luni ale anului în curs cu 6,9% în  serie brută, respectiv cu 7,4% în serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, față de aceeași  perioadă din 2016, spune un comunicat publicat joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În serie brută, comerţul cu carburanţi pentru autovehicule în magazine specializate a crescut cel mai mult, cu 12,6% în T1 din 2017 faţă de T1 2016, iar vânzările de produse nealimentare cu 9% şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 1,6%.


Şi în serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate comerţul cu amănuntul al carburanţilor a crescut cu 10,4%, în T1 din 2017 faţă de T1 2016, vânzările de produse nealimentare cu 10,3% şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 2,9%.

Indicatorul a crescut cu 9,2% în serie brută faţă de aceeaşi lună a anului precedent, respectiv cu 7,7%, în serie ajustată.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut  cu 7,7%, în luna martie 2017, comparativ cu luna martie 2016,  în serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, ca urmare a creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+12,4%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,6%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,4%).

Indicatorul a crescut înserie brută cu 16,4% în martie faţă de februarie şi cu 1,0%, în serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.


În serie brută, vânzările de carburanţi au crescut cu 25% în martie faţă de februarie, cele de produse nealimentare cu 17,2% şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 10,6%.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: