joi

2 mai, 2024

29 mai, 2020

Apelul de proiecte Innotech Student, pentru finanțarea ideilor de afaceri ale studenților români, a fost lansat vineri, de Ministerul Finanțelor.

Apelul are o valoare totală de 20 de milioane de euro şi este finanţat prin Programul Operaţional capital Uman şi vizează crearea a 4.875 de noi locuri de muncă.

Noul program Innotech Student oferă posibilitatea studenţilor să beneficieze de granturi în valoare de până la 100.000 de euro pentru proiecte de antreprenoriat


Proiectul prevede finanţarea schemelor antreprenoriale ale studenţilor români din domenii inovatoare, care aduc o valoare adăugată reală.

„Sper ca, la sfârşitul acestui apel de proiecte, cele 5.000 de locuri de muncă şi peste 900 de start-up-uri să prindă viaţă. Este un program ambiţios. Vestea bună este că putem să avem o posibilă contractare de până la 150 de milioane de euro, în funcţie de succesul pe care îi va avea acest program. De asemenea, cealaltă măsură, tot pentru tineri şi studenţi cu vârste între 16 şi 29 de ani, să fie beneficiarii măsurilor compensatorii în ceea ce priveşte încadrarea în câmpul muncii. Practic, apelul de proiecte presupune ca, pentru acele afaceri pe care le vom selecta, să putem acorda granturi între 40.000 de euro, până la 100.000 de euro”, a declarat vineri ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Cum se accesează finanțarea

  • Ghidul solicitantului care va reglementa condițiile de acordare a finanțărilor va fi lansat în consultare publică într-o primă fază. Ulterior va fi deschis apelul de proiecte și vor putea fi depuse cererile de finanțare.
  • În cadrul proiectelor selectate în urma evaluării va începe perioada de pregătire a studenților, dezvoltarea abilităților lor antreprenoriale, elaborarea planurilor de afaceri și selectarea celor mai bune dintre acestea.
  • Studenții ale căror planuri de afaceri vor fi finanțate vor putea urma programe de internship în companii cu activități cât mai apropiate planurilor de afaceri propuse. În această etapă vor fi acordate subvențiile.
  • După aceasta, timp de un an studenții antreprenori vor beneficia de sprijinul administratorilor de schemă, iar pentru următoarele șase luni ei vor fi monitorizați, iar afacerile înființate de ei trebuie să se autosusțină pe piață.

Fondurile vor fi acordate în două tranșe:

  • 75% la înființarea companiei
  • în primul an de activitate vor fi finanțate și salariile angajaților firmelor înființate.
  • 25%, în momentul în care antreprenorii vor face dovada că pot realiza profituri de 30% din grantul inițial de 75%


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: