marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 iunie, 2019

Serviciile de informaţii germane estimează că în Germania există aproximativ 12.700 de extremişti de dreapta care sunt ”orientaţi spre violenţă”, scrie Politico.eu, preluată de Agerpres.

Violenţa de extremă dreapta în Germania s-a extins rapid, în 2018 înregistrându-se 48 de acte de violenţă extremă, faţă de 28 de acte în anul precedent, printre care şase tentative de crimă cu motivaţie rasială.

Datele incluse în raportul anual privind protecţia Constituţiei democratice a Germaniei, elaborat de serviciile de informaţii în vederea monitorizării activităţilor anticonstituţionale şi care va fi prezentat public pe 27 iunie, indică faptul că în 2018 existau în Germania 24.100 extremişti de dreapta, în creştere considerabilă faţă de 24.000 în 2017.


Dintre cei desemnaţi în raport drept extremişti de dreapta, 12.700 sunt incluşi în categoria celor ”orientaţi spre violenţă”.

Extremismul de dreapta alimentează, de asemenea, violenţa antisemită, adaugă raportul citat.

O altă concluzie a raportului este că a crescut numărul membrilor grupărilor ce resping legitimitatea ordinii democratice din Germania, definite drept grupări ”antistatale” de serviciile de informaţii federale.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Numărul ”cetăţenilor Reichului” şi al celor care îşi declară explicit ”retragerea” din Republica Federală a crescut la 19.000 în 2018 faţă de 16.500 în 2017.


Raportul mai arată că membri ai acestor grupări au comis numeroase infracţiuni, mergând de la insultă şi ameninţări la falsificare de documente şi posesie ilegală de arme de foc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: