vineri

3 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 iunie, 2017

Comisia Europeană (CE) a declanșat marți procedura de infringement împotriva Ungariei, Poloniei și Cehiei, deoarece nu respectă decizia UE privind redistribuirea solicitanților de azil între țările membre printr-un mecanism de cote obligatorii.

”În ultimele luni, Comisia a lansat apeluri repetate către acele state membre care nu au relocat deocamdată nicio singură persoană sau care nu se angajează să relocheze, să facă acest lucru.

În mod regretabil, în pofida acestor apeluri, Cehia, Ungaria și Polonia, încălcându-și obligațiile legale reieșite din Deciziile Consiliului și din angajamentele lor față de Grecia, Italia și alte state membre, nu au întreprins până acum măsurile necesare.


În aceste condiții (…) Comisia a decis să declanșeze procedura de infringement împotriva acestor state membre”, precizează un comunicat al CE.

Procedura de infringement este declanșată prin trimiterea unor scrisori de notificare oficială autorităților de la Praga, Varșovia și Budapesta.

Planul de relocare a 160.000 de refugiați ajunși în Grecia și Italia a fost adoptat în septembrie 2015, în pofida faptului că Ungaria, Cehia, Slovacia și România au votat împotrivă.

Polonia a votat atunci pentru obligatorii, dar guvernul PiS a decis nerespectarea deciziei UE.


Statele membre s-au angajat ulterior să preia alți 22.000 de refugiați din state vecine Siriei, respectiv Turcia, Iordania și Liban.

Până la jumătatea lunii mai, România a preluat 568 de refugiați (respectiv 523 din taberele din Grecia și 45 din cele din Italia), din cota de 4.180 de imigranți ce i-a fost alocată conform formulei de calcul.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: