sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 iunie, 2020

Sectorul jocurilor de noroc, care reunește operatorii de pariuri sportive, de slot-machines, Loteria Română și cazinourile, asigură 45.000 de locuri de muncă și contribuie prin taxe, impozite directe și indirecte cu 600 milioane euro anual la bugetul de stat, gradul de colectare fiind de peste 99%, transmite industria.

„Decizia Guvernului de a permite redeschiderea spațiilor care găzduiesc activități de jocuri de noroc a fost luată în urma unor ample analize ale Guvernului României și ale specialiștilor în sănătate, evaluări care au indicat faptul că reluarea acestei activități reprezintă un risc epidemiologic scăzut. În paralel, asemenea altor industrii responsabile, sectorul jocurilor de noroc a pregătit din timp redeschiderea spațiilor destinate jocurilor de noroc, luându-și măsuri speciale de protejare a angajaților și a clienților”, se arată într-un comunicat transmis de asociațiile de profil Romslot, AOPJNR, Romanian Bookmakers și Rombet.


Sectorul jocurilor de noroc este unul dintre cele mai puternic afectate de criza Covid-19, activitatea acestuia fiind suspendată în totalitate în intervalul 18 martie – 15 iunie.

”Așa zisele facilități fiscale sau chiar subvenții la care s-a făcut referire în declarațiile politice și în mass-media nu sunt reale. Taxele specifice organizării și desfășurării activității de jocuri de noroc sunt datorate, în avans, de către organizatori în schimbul dreptului de a organiza și exploata această activitate pe o perioadă determinată de timp. Atât timp cât acest drept a fost suspendat de lege, este firesc ca și această obligație de plată să fie suspendată. Reluarea activității vine cu reluarea plății acestor taxe și a tuturor celorlalte taxe și impozite care nu au fost întrerupte și care nu numai că nu sunt mici, dar se plătesc cu o promptitudine de invidiat de către organizatorii de jocuri”, precizează Dan Schwartz, expert fiscal, managing partner al RSM România.

Prin contribuțiile aduse la bugetul de stat, industria de jocuri de noroc susține și entitățile culturale. 4% din sumele colectate la bugetul de stat de la operatorii economici care desfăşoară activităţi în domeniul jocurilor de noroc este direcţionat anual către Fondul cinematografic.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: