duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 noiembrie, 2020

Activitatea industrială din China s-a situat în noiembrie la cel mai ridicat nivel din ultimii 3 ani, iar creșterea sectorului serviciilor a atins de asemenea un record al ultimilor ani, în condițiile în care revenirea țării din pandemie a accelerat, scrie Reuters.

Datele publicate luni arată că a doua cea mai mare economie a lumii este pe cale să devină prima care scapă de efectele perioadei în care fabricile au fost închise, informațiile recente privind producția indicând că s-au atins deja nivelurile din perioada pre-pandemie.

Indicele oficial al Chinei privind activitatea din producție, Purchasing Manager’s Index (PMI) a crescut în noiembrie la 52,1 de la 51,4, în octombrie, potrivit datelor Biroului Național de Statistică. Indicatorul este la cel mai mare nivel din septembrie 2017 încoace și s-a menținut peste cele 50 de puncte care separă creșterea de contracția economică (ca evoluție lunară). Totodată, indicatorul a depășit estimările analiștilor consultați de Reuters, ce anticipau un nivel de 51,5 puncte.


„Creșterea din noiembrie a indicatorului sugerează că în sectorul industrial a început deja redresarea”, a spus Zhang Liqun, analist în cadrul Federației Chineze pentru Logistică și Comerț.

„Dar indicatorii au arătat totdată că majoritatea firmelor se confruntă cu un nivel inadecvat al cererii, așa încât cosumul intern ar trebui incurajat prin politici publice”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Nivelul ridicat al indicelui PMI din noiembrie creează premisele unei creșteri economice robuste în trimestrul patru, analiștii Nomura anticipând un nivel de 5,7%, peste creșterea de 4,9%, din trimestrul anterior.

În 2020, economia Chinei este de așteptat să se majoreze cu 2%, cel mai mic procent din ultimii peste 30 de ani, dar cu toate astea peste performanțele altor mari economii care încearcă să țină sub control limitările impuse de pandemie.


Etichete: , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: