joi

30 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 martie, 2022

Zeci de angajaţi ai Institutului de Psihiatrie „Socola” au fost daţi afară în urma unui concurs defectuos, cu acuzaţii de mită, anchetat de DNA. Majoritatea au deschis procese, câştigând pe bandă rulantă. Cine va plăti acum milioanele de lei ce li se cuvin împricinaţilor?

Angajaţii concediaţi în ianuarie 2020 de Institutul de Psihiatrie „Socola” au câştigat pe bandă procesele intentate unităţii medicale şi trebuie să fie reîncadraţi. Prejudiciul adus spitalului este imens, aproape 8 milioane de lei, care trebuie plătiţi doar din veniturile proprii, nu din banii de la Casa de Asigurări de Sănătate sau Ministerul Sănătăţii.

Actuala conducere acuză voalat foştii manageri şi spune că se va îndrepta împotriva lor pentru a recupera prejudiciul.


Institutul de Psihiatrie „Socola” se luptă din 2019 cu rezolvarea consecinţelor unui concurs de angajare la care ultimii doi manageri nu doar că nu au găsit soluţii, dar au şi înrăutăţit lucrurile.

Lansat la finalul lui 2019, concursul pentru angajarea a 93 de asistenţi medicali şi infirmieri a fost iniţial suspendat pe motiv de suspiciune de fraudă, fiind o anchetă DNA în acest caz. După câteva luni el a fost reluat, doar 80% dintre angajaţi prezentându-se la concurs şi, în final, câştigându-l.

Aceştia au fost angajaţi pe vremea managerului Gabriel Oprişanu, care a insistat să ducă concursul la bun sfârşit în ciuda anchetei DNA şi a unui raport al Curţii de Conturi care explica faptul că este ilegal şi trebuie anulat.

Citește întreg materialul pe Ziarul de Iași.


Articole recomandate:

Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: