vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 ianuarie, 2016

robot atentator cautare explozibil
Robotul anti-exploziv verifică dacă atentatorul ucis în fața secției de poliție are asupra sa explozibil

Un bărbat cu un cuțit în mână care a încercat să intre într-o secție de poliția purtând ceea ce părea să fie o vestă cu explozibili și a strigat Allahu Akbar a fost împușcat mortal de forțele de ordine, iar în Egipt, doi bărbați aflați pe o motocicletă au deschis focul asupra unui grup de turiști aflat în fața unui hotel din apropierea piramidelor.

Sunt două incidente care confirmă avertismentele recente ale experților în domeniu care prognozau că alertele teroriste vor deveni „noua normalitate”, inclusiv în Europa.

“În lunile ce vor veni o să avem de-a face cu o nouă normalitate”, declara acum câteva zile profesorul Rik Coolsaet, expert în terorism, de la Universitatea Ghent, Belgia.


“ Va veni o zi când toată această promovare intensă din jurul organizaţiei Stat Islamic va dispărea. Până atunci, însă, mă tem că vor fi mai multe ameninţări, mai multe anulări de evenimente, mai multe raiduri şi arestări, pe măsură ce statele vor înțelege proporțiile și intențiile acestui grup… Este un lucru cu care va trebui să ne obișnuim”, a declarat profesorul Coolsaet, pentru Guardian.

Egipt

În cazul atacului armat asupra turiștilor din Egipt (care erau cetățeni israelieni), nu a existat nicio victimă.

piramideIncidentul va avea însă efect asupra turismul acestei țări care încearcă să-și revină după revoltele declanșate de Primăvara Arabă și de lovitura militară din 2013.

Cel mai cunoscut grup terorist din Egipt a încheiat o alianță cu Stat Islamic și și-a schimbat denumirea în Wilayat Sinai, scrie The Independent.


Grupul este foarte activ în peninsula Sinai și a revendicat bombardarea aeronavei ruse care avea la bord 224 de persoane.

Franța

Incidentul din Paris a avut loc în arondismentul al XVIII-lea, la ora la care în urmă cu un an a avut loc atacul de la Charlie Hebdo, în care au murit 12 persoane.

atentat statie politie paris

Martorii spun că bărbatul a strigat Allahu Akbar când încercat să intre în sediul de poliție.

Bărbatul avea asupra un cuțit, dar purta o centură ce i-a făcut pe polițiști să creadă că ar putea avea asupra sa explozibili.

După uciderea atentatorului s-a descoperit că acesta nu avea asupra sa niciun dispozitiv explozibil.

Franța se află încă sub stare de urgență, care a fost aprobată, după atacurile din 13 noiembrie, pentru o perioadă de trei luni.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: