sâmbătă

22 iunie, 2024

3 octombrie, 2017

Codrin Ștefănescu și așa-zișii revoluționari

Doi dintre bodyguarzii care l-au escortat pe Liviu Dragnea marți, la ieșirea de la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde s-a judecat un nou termen din așa numitul ”Dosar Bombonica”, au fost ridicați de jandarmi. Un jurnalist care acuză că aceștia l-au agresat a anunțat că va depune plângere împotriva lor.

Potrivit Adevărul, unul dintre bărbații reținuți a fost amendat cu 200 de lei pentru participare la scandal în locuri publice.

La sosirea la Curtea Supremă, Dragnea a fost însoțit doar de Codrin Ștefănescu, secretar general al PSD, dar după patru ore, la ieșirea din sala de instanță, liderul social-democraților a fost așteptat de mai multe persoane cu aspect de interlopi.


Codrin Ștefănescu susține că bărbații respectivi nu au fost chemați de nimeni și sunt pesediști vechi și revoluționari:

„Am aflat de la televizor despre acest proces, am aflat că aici este vechea echipă de manifestanţi de profesie şi, la partid fiind, am luat câțiva colegi şi am venit aici. Suntem alături de Liviu Dragnea (…) Sunt pesedişti vechi, unii sunt eroi ai Revoluţiei”.

Respectivii sunt însă mult prea tineri pentru a fi participat activ la Revoluția din 1989.


La venire, Liviu Dragnea a fost așteptat de un grup de protestatari, așa cum s-a întâmplat la fiecare termen al procesului, care au scandat „Dragnea la pușcărie”. Una dintre imaginile surprinse în timp ce liderul PSD se îndrepta spre sediul ICCJ a ajuns viral înainte ca Liviu Dragnea să iasă din instanță.

Reamintim că Dosarul Bombonica a fost reluat de la început, după ce judecătoarea Ana – Maria Dascălu a anunțat că se pensionează. retragerea acesteia din completul de trei magistrați impunând readministrarea probelor.

La termenul de marți, unul dintre inculpații care și-au recunoscut vinovăția a anunțat că s-a răzgândit și a cerut judecarea în procedură normală, fiindcă își va dovedi nevinovăția.

Alți trei inculpați vor fi judecați pe procedură simplificată, scrie Adevărul, ceea ce le-ar putea aduce diminuarea cu o treime a pedepsei.

În Dosarul Bombonica, Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în serviciu, deoarece el este cel care ar fi determinat-o pe șefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să plătească două angajate, timp de peste șase ani, deși acestea lucrau la organizația locală a PSD, condusă de Liviu Dragnea.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: