duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 ianuarie, 2018

Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis ordinul de începere a lucrărilor la pasajul Domnești. De la primul anunț public privind acest proiect au trecut mai mult de nouă ani.

Ministerul Transporturilor a anunţat vineri că a fost emis, de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ordinul de începere pentru realizarea pasajului de la Domneşti, proiect estimat la 91,55 milioane lei, fără TVA.

Proiectul are o finanțare programată în 2018 de 23 milioane lei, potrivit Bugetului de Stat aprobat de Parlament.


”Durata contractului de execuţie lucrări este de 51 de luni, dintre care 3 luni proiectare, 24 luni execuţie și 24 de luni perioada de garanţie a lucrărilor, se arată în comunicat.

În 10 mai 2017, CNAIR şi asocierea Straco Grup – Comnord – Specialist Consulting au semnat contractul. Valoarea contractului de lucrări este de 91,55 milioane lei, fără TVA. Prin realizarea acestei lucrari se urmăreşte, în principal, decongestionarea traficului şi fluidizarea circulaţiei pe centura Capitalei, unul dintre cele mai aglomerate drumuri din România.

Primăria Capitalei împreună cu Ministerul Transporturilor au anunțat că au demarat proiectul construcţiei pasajului în aprilie 2009.

Prima vizită pe teren a oficialilor- Sorin Oprescu, Victor Ponta, Dan Șova- a avut loc în august 2013.


Proiectul a fost publicat pe siteul Consiliului Judeţean Ilfov încă din 2011, iar licitaţia a fost câştigată în 2015.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Au urmat numeroase contestații ale rezultatelor licitației, însoțite de acuze de incorectitudine aduse CNAIR la desemnarea câștigătorului.

După ce câștigătorul licitației a rămas definitiv au apărut blocaje cauzate de incapacitatea companiei de a face exproprieri în lipsa documentațiilor cadastrale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: