marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 ianuarie, 2012

Unul dinre consilierii premierului Emil Boc, Adrian-Victor Vevera, și-a dat demisia din funcția de președinte al Consiliului de Administrație al companiei de stat Transelectrica, a anunțat, marți, Guvernul.

Vevera fusese numit vineri la conduicerea companiei energetice și după două zile lucrătoare și-a depus demisia la ministrul Economiei, Ion Ariton, și la Consiliul de Administrație.

Vineri, Adunarea Generală a Acționarilor Traselectrica a votat demiterea directorului Ioan Hăhăianu din funcția de preșdinte al CA al operatorului de transport de energie electrică, și instalarea lui vevera la șefia board-ului.


În legătură cu numirea consilierului premierului în funcția de președinte al CA Trasnelectrica, Ziarul Financiar a scris că mutarea încalcă prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului 109/2011 privind guvernanţa corporativă, care stipulează că selecţia candidaţilor pentru locurile din consiliile de administraţie ale unor companii de stat cu cifră afaceri de peste 7,3 milioane euro pe an şi mai mult de 50 de angajaţi se realizează de către un expert independent.

De asemenea, maximum doi membri ai Consiliului de Administraţie al unei companii de stat pot fi aleşi din rândul funcţionarilor publici, mai prevede legislația.

În această lună, de Guvernul Boc a mai fost legate două numiri și revocări rapide din funcții.

Pe 10 ianuarie, dr. Raed Arafat a demisionat din funcția de subsecretar de stat la Ministerul Sănătății, în locul său fiind numit în aceeași zi dr. Andrei Georgescu. La o săptămână, premierul Boc l-a numit din nou pe Arafat în funcție, iar Georgescu a fost nevoit să demisioneze.


În același context, deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru a fost numit de ministrul Sănătății, Ladislau Ritli, în funcția de consilier onorific al ministrului – poziție inexistentă în organigrama MS. După două zile, ministrul Ritli l-a ”demis” pe dr. Ciuhodaru din această funcție.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: