miercuri

29 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 august, 2021

Florin Citu ParlamentÎn CV-ul premierului Florin Cîțu există inadvertențe legate de studiile în SUA, scrie Libertatea.ro, care a solicitat informații Iowa State University, acolo unde prim-ministrul a absolvit un master și ar fi studiat câția ani pentru a obține un doctorat în economie. E vorba de faptul că premierul și-a trecut în CV că a obținut masterul în 1999, când în realitate el l-a obținut 3 ani mai târziu.

Premierul a menționat în CV-ul oficial, postat și pe site-ul Guvernului, că între 1997 și 1999 a urmat cursurile unui program de master la Universitatea de Stat din Iowa, iar până în 2002 a studiat la aceeași universitate trei ani de doctorat, fără a susține și dizertația, care i-ar fi putut aduce titlul de doctor în economie.

Universitatea Iowa State University a răspuns solicitărilor publicației Libertatea și au confirmat cei doi ani de master, între 1997 și 1999, precizând că Florin Cîțu a obținut un Master of Science în Economie pe 11 mai 2002, trei ani după încheierea cursurilor.


Despre doctorat, instituția americani nu a precizat decât că Florin Cîțu nu a obținut niciun titlu de doctor la Iowa State University.

Premierul deține o licență de la Grinnell College, una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din SUA. „Confirmăm că domnul Florin Cîțu a fost studentul nostru și a absolvit cu o diplomă BA în Economie, în mai 1996”. Florin Cîțu a început facultatea la Grinnell College în 1992.

Facultatea în Statele Unite durează patru ani, în comparație cu cei trei ani standard din Europa.

Grinnell College este un colegiu privat din statul Iowa, plasat foarte bine, între primele 15 colegii naționale de arte liberale din America, potrivit US Best Colleges, unul dintre siteurile reper ale zonei academice. Premierul a obținut aici o diplomă de licență în Economie. Este echivalentul ca rang academic al unei diplome de licență de facultate din România, desigur la un nivel educațional mai ridicat, mai scrie Libertatea.


Împotriva premierului Florin Cîțu, care candidează împotriva lui Ludovic Orban la șefia PNL, au apărut în ultima perioadă mai multe acuzații.

Una dintre dezvăluirile apărute în presă a fost confirmată de Florin Cîțu, care a recunoscut că, în anul 2000, a fost închis două zile în Statele Unite într-un caz de ”conducere sub influență”.

În legislația americană, DUI este acuzația privind conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau drogurilor – inclusiv medicamente prescrise de medic (”Driving under the influence – DUI – is the offense of driving, operating, or being in control of a vehicle while impaired by alcohol or drugs – including recreational drugs and those prescribed by physicians, to a level that renders the driver incapable of operating a motor vehicle safely”).

Sentința prin care actualul premier a fost condamnat la 2 zile închisoare și plata unei amenzi de 1.000 de dolari a fost publicată miercuri pe site-ul Flux24.

Premierul: Pe site-ul universității scrie că te poți înscrie la doctorat dacă ai terminat masterul, chiar dacă nu a susținut disertația

Premierul Florin Cîțu a explicat joi, întrebat joi, neclaritățile din CV legate de studiile sale în SUA:

  • “Informaţia (despre master) este în CV, etapizat chiar, mai mult decât ar fi trebuit să pun. Dar eu sunt foarte mulţumit că o investigaţie a reuşit să scoată încă un scandal care sigur ar fi apărut peste câteva săptămâni, cu diploma. Acum avem clar diploma, au scris cei la Universitate clar că este o diplomă acolo, nu este nicio problemă cu diploma. În acelaşi timp eu sunt foarte mândru că se discută în România despre Iowa  State University, universitate care este în top la nivel global”, a afirmat Florin Cîţu.
  • El a mai explicat că pe site-ul universităţii scrie că se pot înscrie la doctorat cei care au completat cursurile de masterat chiar dacă nu au susţinut disertaţia. “Restul informaţiilor erau foarte simplu de citit pe pagina universităţii, unde scrie foarte clar şi foarte simplu, cine a completat cursurile de masterat se poate înscrie la acel doctorat fără să facă o disertaţie”, a explicat Florin Cîţu.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: