luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 noiembrie, 2021

Guvernul a aprobat alocări de 6 ori mai mici decât ceruseră primăriile pentru subvenționarea prețului căldurii în această iarnă: 310 de milioane de lei. Mai mult, suma se împarte la 31 de primării, după ce 25 ceruseră 1,8 miliarde.

Banii vor fi alocați din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021. Împărțirea a fost făcută „în funcție de solicitările acestora înregistrate la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației”, potrivit unui comunicat al ministerului.

Iată cum se vor împărțit cele 310,426 milioane de lei pe unități administrativ-teritoriale (UAT).

S-au dublat prețurile de producție a agentului termic


Energia termică pe care termocentralele o vor livra, începând din noiembrie, distribuitorilor din orașele țării cu sisteme încălzire centralizată, s-a scumpit cu până la 96%, potrivit Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE).

Anterior 25 de primării, printre care ale unor mari orașe ale țării,  ceruseră  Guvernului 1,8 miliarde de lei pentru a trece cu bine peste iarnă.

Primăria Capitalei a cerut 968 de milioane de lei pentru subvenționarea agentului termic, având în vedere că prețul gigacaloriei aproape s-a dublat până la 380 lei.

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a spus că „nu a existat timpul fizic pentru o analiză care să permită o fundamentare corectă în raport cu celelalte solicitări. Cererea respectivă va face obiectul unei analize ulterioare împreună cu Ministerul Finanțelor”, potrivit comunicatului ministerului.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: