joi

28 martie, 2024

4 mai, 2020

Un număr de 20.139 de solicitări de finanțare din cadrul programului IMM Invest au fost transmise către cele 22 de bănci partenere pentru a fi analizate, se arată într-un comunicat transmis luni de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM). Fondul a prelucrat toate cererile înregistrate de IMM-uri până la data de 3 mai.

”În mini-vacanța de 1 mai, echipa FNGCIMM a procesat toate cererile înscrise în programul IMM Invest până șa data de 3 mai. În urma unei mobilizări fără precedent, în care au fost implicați toți angajații FNGCIMM, au fost analizate 47.896 de cereri formulate de un număr de 37.089 de IMM-uri înregistrate în aplicația www.imminvest.ro, iar un număr de 20.139 de solicitări au fost transmise către cele 22 de bănci partenere, pentru a fi analizate în vederea obținerii de finanțare”, a transmis Fondul.

Echivalentul a 90% din totalul de cereri a fost analizat (47.896), iar 43,56% au fost aprobate și transmise mai departe băncilor. Pentru un număr de aproximativ 26.000 de cereri au fost necesare clarificări, iar un număr de 49 de solicitări au fost respinse, motivul fiind că nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului. Un număr de 4.519 cereri urmează să fie luate în analiză.


”Proiectele finanțate prin cea mai amplă și complexă schemă de creditare, garantare și ajutor de stat destinată IMM-urilor implementată vreodată în România, fie din fonduri guvernamentale sau europene, va genera un efect semnificativ în economie prin infuzia imediată de lichiditate în ecosistemul de afaceri și foarte important, va consolida relația de parteriat între antreprenori – FNGCIMM și finanțatori, iar creditarea garantată va deveni, sperăm, o modalitate firească de dezvoltare a companiilor din mediul de afaceri românesc”, a declarat Dumitru Nancu, directorul general FNGCIMM.

Aplicația programului IMM Invest va rămâne deschisă până la sfârșitul acestui an, având un plafon alocat de 15 miliarde de lei.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: