marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 mai, 2020

Un număr de 20.139 de solicitări de finanțare din cadrul programului IMM Invest au fost transmise către cele 22 de bănci partenere pentru a fi analizate, se arată într-un comunicat transmis luni de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM). Fondul a prelucrat toate cererile înregistrate de IMM-uri până la data de 3 mai.

”În mini-vacanța de 1 mai, echipa FNGCIMM a procesat toate cererile înscrise în programul IMM Invest până șa data de 3 mai. În urma unei mobilizări fără precedent, în care au fost implicați toți angajații FNGCIMM, au fost analizate 47.896 de cereri formulate de un număr de 37.089 de IMM-uri înregistrate în aplicația www.imminvest.ro, iar un număr de 20.139 de solicitări au fost transmise către cele 22 de bănci partenere, pentru a fi analizate în vederea obținerii de finanțare”, a transmis Fondul.

Echivalentul a 90% din totalul de cereri a fost analizat (47.896), iar 43,56% au fost aprobate și transmise mai departe băncilor. Pentru un număr de aproximativ 26.000 de cereri au fost necesare clarificări, iar un număr de 49 de solicitări au fost respinse, motivul fiind că nu îndeplinesc criteriile de eligibilitate ale programului. Un număr de 4.519 cereri urmează să fie luate în analiză.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Proiectele finanțate prin cea mai amplă și complexă schemă de creditare, garantare și ajutor de stat destinată IMM-urilor implementată vreodată în România, fie din fonduri guvernamentale sau europene, va genera un efect semnificativ în economie prin infuzia imediată de lichiditate în ecosistemul de afaceri și foarte important, va consolida relația de parteriat între antreprenori – FNGCIMM și finanțatori, iar creditarea garantată va deveni, sperăm, o modalitate firească de dezvoltare a companiilor din mediul de afaceri românesc”, a declarat Dumitru Nancu, directorul general FNGCIMM.

Aplicația programului IMM Invest va rămâne deschisă până la sfârșitul acestui an, având un plafon alocat de 15 miliarde de lei.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: